Værd at vide om syreneutraliserende medicin

12 jun, 2017 | Viden og Forskning

Værd at vide om syreneutraliserende medicin. For cirka tyve år siden troede vi stadig, at mavesår var forårsaget af for megen mavesyre. Behandlingen hed syreneutraliserende medicin. I dag ved vi, at mavesår i langt de fleste tilfælde skyldes en bakterie, helicobacter pylorii, som behandles mest effektivt med antibiotika. Alligevel hedder behandlingen stadig ofte syreneutraliserende medicin. Jf. en række kritiske læger udskrives der betænkeligt meget af denne type medicin – også til helt små børn, der klager over ondt i maven eller lider af reflux. Syreneutraliserende medicin har vist sig at kunne gøre dig mere syg, hvis det indtages i tilfælde, hvor mavesyreproduktionen ikke er forhøjet.

Det er efter mange amerikanske forskeres mening særdeles betænkeligt at indtage syreneutraliserende medicin, hvis ikke der konkret er målt for høje niveauer af mavesyre. Mange mennesker i dag mangler nemlig mavesyre. Mangel på mavesyre kan vise sig med nøjagtigt samme symptomer som for megen mavesyre. Lave B12 vitaminniveauer, fødevareintolerancer, en uafbalanceret tarmflora, irritabel tyktarm, skævheder i rygsøjlen, infektioner eller stress kan ligeledes afføde symptomer, der til forveksling ligner dem, der viser sig ved såvel for høje som for lave mavesyreniveauer. Disse tilstande må nødvendigvis udredes før der udskrives syreneutraliserende medicin, men det sker langtfra altid.

Tilstrækkeligt med mavesyre er afgørende vigtigt for fordøjelsen, for optagelsen af den mad du spiser, for dannelsen af B12 vitamin og dermed også for dine energiniveauer.

Herunder kan du se symptomerne ved henholdsvis for megen eller for lidt mavesyre:

For megen mavesyre                                                   Mangel på mavesyre                 

Sure opstød                                                                      Sure opstød

Halsbrand                                                                         Halsbrand

Træthed                                                                            Træthed

Kvalme                                                                             Kvalme

En følelse af tyngde i maven                                            En følelse af tyngde i maven

Ubehag                                                                             Flækkede negle og hår der spalter

Symptombilledet ved for lave mavesyreniveauer er således næsten identisk med de symptomer, der viser sig, når produktionen er for høj.

Overraskende mange danskere mangler mavesyre, og undersøgelser har vist, at næsten halvdelen af alle amerikanere over 60 år, har en for lav mavesyreproduktion. Desværre behandles langt de fleste med ovenstående symptomer stadig medicinsk mod for megen mavesyre, altså syreneutraliserende medicin – også i Danmark.

Det er værd at vide om syreneutraliserende medicin, at behandles du ubegrundet med syrehæmmende medicin, kan det gøre dig syg. De amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, advarer direkte mod brug af syreneutraliserende medicin, medmindre der er konstateret for høje mavesyreniveauer. Det er stadig ikke gældende praksis i Danmark i dag at teste patientens mavesyreniveauer, førend eventuel syreneutraliserende medicin udskrives.

Du kan se en video med den amerikanske læge David Perlmutter om indtag af syreneutraliserende medicin HER
Du kan læse mere om, hvordan du måler dine mavesyreniveauer HER
Du kan læse mere om for lave mavesyreniveauer HER
Du kan læse mere om reflux og sure opstød HER
Du kan læse mere om osteopatisk behandling med osteopati HER

Var du tilfreds med denne artikel om Værd at vide om syreneutraliserende medicin? så klik gerne “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig  mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!