Vitamin N – naturen har helbredende effekt

2 jul, 2021 | Ikke kategoriseret, Viden og Forskning

Husk vitamin N i dagligdagen, for det viser sig at have helbredende effekt. Vitamin N står ganske enkelt for NATUREN. Vi skal derfor huske at komme ud i naturen hver eneste dag, uanset vejret. Ny forskning fra Syddansk Universitet underbygger, at naturen har en god indvirkning på os mennesker. En rask travetur kan få tristhed, stress og sygdom til at mindskes, og deltagerne i studiet oplyser, at de oplever, at naturen har helbredende effekt.

Syddansk Universitetets treårige projekt ”Sund i Naturen” har strakt sig over tre år, og resultaterne viser, at brug af naturen fik deltagerne til at føle sig bedre tilpas og øgede deres livskvalitet. Deltagerne var børn med særlige behov, kronisk syge mennesker, mennesker med stress, angst eller depression samt ensomme ældre. Samtlige deltagere fik det bedre i løbet af den tid, projektet udfoldede sig, lød konklusionen.

Kronisk syge fik et nyt syn på sig selv, for de kunne mere end de selv troede under projektets forløb. Mænd og børn blev mere aktive, og de, der led af stress, ensomhed, angst og depression fandt ro livsglæde i naturen.

Alle deltagerne fik det bedre, efter at de havde været en del af projektet ”Sund i Naturen”. De følte en anden ro og en stor glæde ved at være en del af noget større og opleve naturens magi. De er alle enige i, at naturen kan have helbredende kræfter.

På baggrund heraf kaldes naturen for vitamin N, og vi skal simpelthen bruge naturen noget mere. Morgen, middag eller aften, nyd den smukke natur. Vitamin N er helt gratis, og jo før vi kan lære vores børn og børnebørn værdien af den smukke danske natur, jo bedre. Få børnene væk fra computere og tv og få dem ud til skov og strand. Vores børn i dag er kun cirka halvt så meget ude i naturen, som vi var, da vi var børn (kilde: Peter Qvortrup Geisling, DR). Vi har som forældre en forpligtigelse til at lære dem at bruge naturen mere. På den måde har de også effektive og naturlige redskaber ved hånden, når de bliver voksne og måske oplever stress eller nedtrykthed.

Så kom ud i naturen hver dag. Gå en tur, nyd årstiderne og alt det smukke og levende omkring os. Jeg er overbevist om, at det er godt, og nu har vi ovenikøbet dokumentation for det.

Reference:
“Naturen kan noget særligt” – Kvalitativ evaluering af Friluftsrådets projekt Sund i Naturen / Trine Top Thagaard Wengel, Astrid Ishøi og Søren Andkjær.
Odense: Institut for Idræt og Biomekanik, Forskningsenheden Active Living, 2020. Du kan downloade rapporten HER

Du kan læse mere om det gavnlige i en daglig gåtur HER
Du kan læse mere om motion og depression HER

Var du tilfreds med denne artikel om, at naturen kan helbrede dig? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

72 timers faste kan være gavnligt, viser ny forskning

For cirka ti år siden skrev jeg en e-bog om faste. Det var i forbindelse med offentliggørelsen af et dengang nyt og ret interessant forskningsresultat, der viste, at mus, der blev udsat for 72 timers let faste (flydende mad), blandt andet begyndte at producere nye...

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Nyt studie: Sådan øger kvinder deres muskelmasse effektivt

Kvinder oplever med alderen ofte et hurtigere fald i muskelmasse- og styrke end tilfældet er med mænd. Dette fald hos kvinder relateres blandt andet til dalende østrogenniveauer, og det kan også hyppigt føre til dalende kondition og nedsat livskvalitet. Heldigvis...

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

NAD+ – stoffet, der kan holde dig sund og vital

I dette indlæg skal vi kigge nærmere på stoffet NAD+ og dets funktion, herunder særligt hvordan det potentielt kan forhale aldringsprocessen, afhjælpe inflammation og høje kolesterolniveauer og forbygge aldersrelaterede sygdomme. Vi lever længere og længere, og vores...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!