Insectivore – en kogebog med insekter

9 dec, 2017 | Bog-omtaler, Bøger og Kurser

Insectivore – en kogebog med insekter er en modig bog, der tager livtag med den fremtid, som vi uværgerligt kommer til at møde i vores køkkener; nemlig mad med insekter. Vi må nødvendigvis reducere vores produktion og indtag af kød og i højere grad prioritere at sætte eksempelvis årstidens økologiske afgrøder, insekter, hamp, bælgfrugter og tang på menuerne som gode kilder til det protein, som vi skal have. Det gør bogen Insectivore noget ved på en særdeles inspirerende måde.

Insectivore er skrevet af Rasmus Leck Fisher og Flemming Gernyx, og den smukke og top inspirerende bog er udgivet af forlaget Muusmann. Insectivore betyder “insektæder” og er en betegnelse for levende organismer, der spiser insekter. Rasmus Leck Fisher har udviklet de spændende og raffinerede opskrifter i bogen. Hans ønske har netop været at tilføre insekter til maden, så det blev raffineret og naturligt. Målet har ligeledes været mere bæredygtige måltider, der samtidig smager. Og det er lykkedes overmåde godt, synes jeg.

Flemming Gernyx er manden bag de fuldstændig fantastiske billeder, som bogen er fyldt med. Insectivore er en sand fornøjelse at læse, for udover de mange skønne og kreative opskrifter med græshopper, myrer og melorme med mere, og i samspil med de mange informationer om, hvordan man bruger, dyrker og anvender insekter i madlavningen, så er det hele garneret med de smukkeste og mest indbydende fotos, som man kan forestille sig.

Jeg hylder bogen Insectivore for at turde at tage livtag med et væsentligt emne, for at inspirere os og vække vores nysgerrighed, for at udvikle helt fantastiske opskrifter og ikke mindst for at have skabt en top interessant og smuk bog, som uanset, om man er klar til at sætte tænderne i en myre eller melorm, vil kunne være til glæde og inspiration. Til lykke til jer med bogen og til lykke til alle os, der kan nyde den og glæde os over den. Jeg må igang med opskrifterne, og imorgen står den på Melorme mysli med skyr og bær, du kan finde opskriften herunder via linket. Mine varmeste anbefalinger til Insectivore.

Du kan købe bogen Insectivore HER
Du kan læse min artikel Fremtidens Fødevarer HER
Du kan finde opskriften på Melorme mysli med skyr HER
Du kan finde opskriften på Melormepanerede fisk HER

Var du tilfreds med denne omtale af bogen Insectivore? så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Madplan 2.0 – Sund, slank og vital på 3 uger

Madplan 2.0 – Sund, slank og vital på 3 uger

MADPLAN 2.0 - sund, slank og vital på 3 uger er en helt ny e-bog, der tilbyder dig viden, redskaber og indbydende opskrifter på sund og vitaliserende mad. Sammen med daglig bevægelse kan bogens råd og opskrifter hjælpe dig til et sundere, slankere og mere vitalt liv....

Boost dit immunforsvar på 3 dage – NY e-bog

Boost dit immunforsvar på 3 dage – NY e-bog

Få viden og redskaber til, hvordan du kan booste og styrke dit immunforsvar på kun 72 timer. Det er enkelt og velunderbygget, at tre dage på flydende mad kan starte dannelsen af nye immunforsvarsceller i tarmen, sænke inflammationsgraden i kroppens væv og hjælpe...

Hygge Godt — Fredagsslik med god samvittighed

Hygge Godt — Fredagsslik med god samvittighed

Har du også lyst til at få ny inspiration til hygge godt uden en masse tilsat sukker, så kan du hente god viden og inspiration i min nye e-bog, Hygge godt – fredagsslik med god samvittighed. Opskrifterne er enkle, de smager godt, og de frembringes enten helt uden...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!