Mega Vega – bog med vegetariske opskrifter

17 jan, 2019 | Bog-omtaler, Bøger og Kurser

Mega Vega – bog med vegetariske opskrifter er udarbejdet af de to svenske forfattere Sara Ask og Lisa Bjärbo. De brænder for vegetariske måltider, det mærker man, når man læser deres smukke bog, der indeholder mere end 200 vegetariske og veganske opskrifter til hele familien.

De to forfattere har opstillet en række gode argumenter for, hvorfor vi alle burde spise grønnere og inkludere flere vegetariske måltider i vores liv. For det første, fordi det er bedre for klimaet og miljøet, men absolut også fordi det giver billigere, sundere og mere varierede og farverige måltider at leve grønt.

Bogen Mega Vega indeholder ikke bare lette opskrifter med ris og pasta til travle dage, men også mere varierede retter til hverdage, hvor der er bedre tid til forberedelserne. Bogen indeholder desuden virkelig gode børnevenlige retter, ligesom der er fundet plads til det sunde søde og ikke mindst til vegetariske retter til helt særlige lejligheder som jul og fødselsdage.

Det er en smuk bog, den er omfangsrig og grundig, og jeg kan varmt anbefale den til de mange danske familier, der gerne vil have inspiration til mere grønt på middagstallerkenerne.

Du kan købe bogen Mega Vega HER
Du kan finde opskriften på vegetarisk Bolognese HER
Du kan finde opskriften på vegetarisk Bourguignon HER
Du kan finde opskriften på sunde energimuffins HER

P.S. En lille kommentar til bogen er dog, at forfatterne anbefaler rapsolie, blandt andet til stegning og som kilde til omega 3 fedtsyrer. Det er rigtig ærgerligt, for i Danmark er det særdeles vanskeligt at finde en rapsolie, der ikke er ødelagt af raffinering, hvilket også ødelægger omega 3 og andre eventuelle sundhedsfremmende egenskaber den måtte have haft. Lykkes det at finde en økologisk, uraffineret rapsolie, så må den aldrig anvendes til stegning, det tåler de sarte omega 3 fedtsyrer nemlig ikke. Lever man vegetarisk eller vegansk, så kan eksempelvis alger, tang, hørfrø eller hampefrø være gode kilder til de livsvigtige omega 3 fedtsyrer. 

Var du tilfreds med denne omtale? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Madplan 2.0 – Sund, slank og vital på 3 uger

Madplan 2.0 – Sund, slank og vital på 3 uger

MADPLAN 2.0 - sund, slank og vital på 3 uger er en helt ny e-bog, der tilbyder dig viden, redskaber og indbydende opskrifter på sund og vitaliserende mad. Sammen med daglig bevægelse kan bogens råd og opskrifter hjælpe dig til et sundere, slankere og mere vitalt liv....

Boost dit immunforsvar på 3 dage – NY e-bog

Boost dit immunforsvar på 3 dage – NY e-bog

Få viden og redskaber til, hvordan du kan booste og styrke dit immunforsvar på kun 72 timer. Det er enkelt og velunderbygget, at tre dage på flydende mad kan starte dannelsen af nye immunforsvarsceller i tarmen, sænke inflammationsgraden i kroppens væv og hjælpe...

Hygge Godt — Fredagsslik med god samvittighed

Hygge Godt — Fredagsslik med god samvittighed

Har du også lyst til at få ny inspiration til hygge godt uden en masse tilsat sukker, så kan du hente god viden og inspiration i min nye e-bog, Hygge godt – fredagsslik med god samvittighed. Opskrifterne er enkle, de smager godt, og de frembringes enten helt uden...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!