Salattøsen – kål hele året rundt

Forsiden Bøger og Kurser Bog-omtaler Salattøsen – kål hele året rundt

     9
Salattoesen - Kaal hele aaret rundt

Salattøsen – kål hele året rundt. Mette Løvbom, alias Salattøsen, har skabt en ny salatkogebog, denne gang med udgangspunkt i årstidens supersunde kål. Salattøsen – kål hele året rundt hedder Mettes anden kogebog, og jeg spår, at den, ligesom den første, kommer til at være favoritkogebogen i rigtig mange danske hjem. Den hører allerede til blandt mine favoritter.

Mette Løvbom er en salatmester uden lige, og hendes opskrifter lykkes bare, og de smager og knaser sprødt. Der er saft, kraft og bid i Mettes salater, der ganske enkelt ser forrygende ud og smager godt, fordi der kæles for råvarerne, kompositionerne og de smagsmæssige detaljer, som afpasses efter de øvrige ingredienser og de fleste danskeres smagsløg.

Hvem sagde, at kål var kedeligt? Ikke, hvis du følger opskrifterne i Salattøsen – kål hele året rundt. Jeg er imponeret over Mettes evne til at komponere delikate salater. Det er ganske enkelt godt og gedigent håndværk.

Den nye bog er lettilgængelig og inddelt i fire hovedafsnit; Det første med lette salater, der ofte serveres som tilbehør til hovedretter. Dernæst et afsnit med fyldige salater, som ofte kan agere som et selvstændigt måltid, så et tredje afsnit med salater til særlige højtider, og til sidst et afsnit fyldt med snacks, sylt og spreads. Logisk, let og indbydende.

Bogens mange opskrifter indeholder både marinerede, stegte, grillede, sauterede, braiserede, blancherede og dampede kål, med andre ord, kål i alle afskygninger og tilberedt på alle mulige måder. Det er en suveræn flot bog, fyldt med inspirerende og topdelikate opskrifter, smukt og indbydende præsenteret på fotos af Colombus Leth. Mine allervarmeste anbefalinger.

Du kan købe Salattøsen – kål hele året rundt HER

Du kan finde Mettes opskrift på Grillet blomkål med estragonpesto HER 
Du kan også finde Mettes opskrift på Grønkål Tabbouleh med hasselnødder HER
Du kan læse min omtale af Mettes 1. bog Salattøsen HER
Var du tilfreds med denne omtale? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.