Grønkål Tabbouleh med hasselnødder

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Groenkaal Tabbouleh med hasselnoedder er en yderst delikat og velsmagende salat, der egner sig fortrinligt til vildt, fjerkrae, fisk eller som en selvstaendig frokostret

     8
groenkaal tabouleh med hasselnoedder

Grønkål Tabbouleh med hasselnødder er en yderst delikat og velsmagende salat, der egner sig fortrinligt til vildt, fjerkræ, fisk eller som en selvstændig frokostret. Grønkål Tabbouleh med hasselnødder er enkel og super sund, fyldt med næringsstoffer, saft og kraft. Opskriften stammer fra Mette Løvboms bog Salattøsens kålopskrifter, og du kan læse min omtale af bogen via linket nederst på siden.

Ingredienser til 4 prs.

2 stilke grønkål
1 dl rød quinoa
1 rødløg
1 dl soltørrede tomater
2 æbler
1 dl hasselnødder
1 dl blandede urter (her persille og bronzefennikel)
1 dl sorte oliven

Tomatdressing
2 dl æblemost
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 fed hvidløg
saft af ½ citron
½ dl ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Tabbouleh

Rib grønkålen og hak den fint. Kog quinoaen i letsaltet vand i ca. 10-15 minutter og lad den dryppe af. Hak rødløget fint og skær de soltørrede tomater i strimler. Befri æblerne for kernehuset og skær dem i tern. Rist hasselnødderne på en varm pande, til de tager farve, og nulr skallen af. Hak urterne groft.

Tomatdressing

Varm en gryde med 2 dl æblemost og lad det simre i en gryde 10-12 minutter, til det er kogt ind til det halve. Køl siruppen ned. Vend tomatpuréen med det pressede hvidløg, citronsaft, sirup, salt og peber. Rør dernæst olivenolien i lidt ad gangen. Vend alle grøntsagerne og quinoaen med dressingen og halvdelen af hasselnødderne og olivenerne. Anret salaten og pynt med oliven, hasselnødder og urter.

Du kan læse min omtale af Salattøsens kål HER
Du kan finde opskriften på Grillet blomkål med estragonpesto HER
DU kan finde opskriften på Laks med blomkål og bearnaise HER
Du kan finde opskriften på Grønkålssalat med søde kartofler HER
Du kan læse, hvorfor kål er så sundt HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.