Grillet blomkål med estragonpesto

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Salater Grillet blomkaal med estragonpesto er en enkel og velsmagende ret, der fungerer som optimalt tilbehoer til såvel vildt, fjerkrae, fisk eller andre salater eller retter

     7
Grillet blomkaal med estragonpesto

Grillet blomkål med estragonpesto er en enkel og velsmagende ret, der fungerer som optimalt tilbehør til såvel vildt, fjerkræ, fisk eller andre salater eller retter. Det er super let at tilberede de grillede blomkål med estragonpesto, og det smager fantastisk. Opskriften stammer fra Mette Løvboms helt nye bog Salattøsens kål, og du kan læse min omtale af bogen via linket herunder.

Ingredienser til 4 prs.

Blomkål
2 blomkål
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 dl græskarkerner
Uraffineret havsalt og friskkværnet peber

Estragonpesto
4 små fed hvidløg
1 dl ekstra jomfruolivenolie
1 dl frisk estragon
3 spsk hvidvinseddike
1 knivspids honning
Uraffineret havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Del blomkålen i buketter. Varm en grill, så den er rygende varm og pensl blomkålsstykkerne med olivenolie. Grill blomkålen 3-4 minutter på hver side – de skal stadig være sprøde. Krydr med havsalt og friskkværnet peber.

Til estragonpestoen pakkes hvidløgene ind i bagepapir og bages i10 minutter ved 200 grader. Hvis du bruger kuglegrill, så læg dem ved siden af kullene i 10 minutter. Lad dem køle af. Blend olivenolien med estragonbladene og de fine stængler af urten. Tilsæt hvidvinseddike og de bagte nedkølede hvidløg og smag til med honning, havsalt og friskkværnet peber. Pestoen skal være til den syrlige side. Jeg bruger bagte hvidløg her i stedet for parmesan i pestoen, da det giver en særlig sødme. Vend græskarkernerne i olivenolie og steg dem på en pande, til de popper og er brune. Tilsæt havsalt. Anret salaten og pynt med friske estragonblade.

Du kan læse min omtale af Salattøsens kål HER
Du kan finde opskriften på Grønkåls Tabbouleh HER
DU kan finde opskriften på Laks med blomkål og bearnaise HER
Du kan finde opskriften på Blomkålspizza HER
Du kan finde opskriften på Blomkålssalat med ærter HER
Du kan læse, hvorfor kål er så sundt HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.