Stempelkaffe øger kolesterol niveauerne

10 apr, 2018 | Inspiration og Oplevelser, Sund inspiration

Stempelkaffe øger kolesterol niveauerne Vi danskere elsker vores kaffe, og vi er den fjerde mest kaffedrikkende nation i verden. Mange drikker kaffe, fordi de hygger sig med en eller to kopper god kaffe om dagen, andre drikker flere kopper, fordi de har behov for koffeinets opkvikkende virkning, atter andre drikker kaffe af vane.

Det er dog ikke helt ligegyldigt, hvordan du tilbereder din kaffe, hvis du vil undgå for mange negative helbredsmæssige konsekvenser. Kaffebønner indeholder blandt andet en række usunde fedtsyrer, herunder stoffet Cafestol, der er en forbindelse i kaffebønner, der hæver kolesterolniveauerne. Disse fedtsyrer og forbindelser filtreres fra, når du laver filterkaffe, men ikke, når du laver stempelkaffe. Disse stoffer kan få kolesteroltallet til at stige, og det er værd at være opmærksom på, hvis dine kolesterolniveauer er i den høje ende.

Den værste kaffebrygningsform i forhold til kolesterolniveauerne er stempelkandekaffe. Den er skarpt forfulgt af pulverkaffen og kogekaffen. En god espressokaffe, som du får serveret på mange cafeer, er bedre, men god gammledags filterkaffe er faktisk den sundeste måde, du kan indtage din kaffe på. Heldigvis er filterkaffe kommet på mode igen. Den kan smage forrygende godt, og så behøver du ikke bekymre dig om usunde fedtsyrer og for høje kolesteroltal.

Du klan læse mere om kaffe er sundt eller usundt HER
Du kan læse mere om, hvorfor filterkaffe er sundest HER        
Du kan læse mere om den geniale AeroPress HER
Du kan læse mere om kaffe og vitaminpiller og hvorfor det ikke skal indtages samtidig HER

Den smukke og virkelig gode filterkande er fra Laurentius i Skagen.
Du kan læse mere om forskningen bag HER 

Var du tilfreds med denne artikel om Stempelkaffe øger kolesterolniveauerne? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Indkøbslister – 7 veje til et langt liv

Her finder du to af mine personlige indkøbslister til min nye bog 7 veje til et langt liv. Du kan printe dem ud eller klikke på produkterne for links. Indkøbsliste 1 Indkøbsliste 2 Her finder du ekstra inspiration til verdens sundeste middelhavsmad: finde opskriften...

Behandling af stress med osteopati

Behandling af stress med osteopati

Flere og flere danskere oplever fysiske symptomer på stress. Det er, når vi bliver såvel fysisk som mentalt udfordrede over en længere periode, og vurderer, at der ikke er udsigt til forandring, at vi oplever fysiske signaler på stress. De kan komme til udtryk på...

Vigtig viden før og under graviditet

Vigtig viden før og under graviditet

Graviditeten og tiden op til graviditeten er væsentlige tidspunkter for dit barns sundhed og for at sikre det det allerbedste udgangspunkt for et godt liv. Under graviditeten næres og bygges det lille nye liv af ”byggesten” fra mors krop. Muskler, organer, kredsløb,...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!