Adam Aamanns hønsesalat

2 okt, 2017 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Adam Aamanns hønsesalat er en klassiker med delikate og nytænkte twist. Adam Aamanns version af hønsesalat er nemlig tilberedt med letbagte rodfrugter og sprød bacon. Adam har genoplivet det gode danske smørrebrød, som serveres i delikate anretninger på hans restauranter. Du kan læse min omtale af det seneste skud på stammen; Aamanns 1921 herunder.

Ingredienser til 6 stk smørrebrød

Halvdelen af kødet fra 1 øko- eller frilandskylling, ca. 1,6 kg
1 spsk.ekstra jomfruolivenolie
150 g knoldselleri
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
3/4 spsk. æbleeddike
Uraffineret havsalt

Creme til hønsesalat

1 1/4 dl. cremefraiche 38 %
1 dl yoghurt 10 %
1 1/2 dl. mayonnaise
1 1/2 spsk. grov sennep
3/4 spsk. honning
3/4 dl. citronsaft
Uraffineret havsalt og friskkværnet peber

Til anretning
1-2 hoveder hjertesalat
1-2 sprøde æbler
1 stængel bladselleri
1/2 bundt purløg
1/2 bundt kørvel
Evt. 2 dl syltede knoldselleri (se opskrift nedenfor)
6 skiver bacon
6 skiver rugbrød
Gammeldags kærnet smør til brødet

Fremgangsmåde

Varm ovnen op til 200 grader. Skær kyllingen ud i bryster og lår, smør dem med olie og salt, og læg dem i en bradepande. Steg brysterne i cirka 30 minutter og lårene i cirka 50 minutter i den varme ovn. Køl kyllingen ned, pil skindet af og pluk kødet fint. Sænk ovnens temperatur til 150 grader.

Syltede knoldselleri
Skræl knoldsellerien og skær den i tern på ½ x ½ cm. Vend ternene med olie, salt og eddike. Kom dem i et fad og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre, og køl dem af.

Creme til hønsesalat
Rør alle ingredienserne til cremen godt sammen og vend kyllingekødet og de bagte selleritern i. Smag til med havsalt, friskkværnet peber og eventuelt lidt ekstra citronsaft. Sæt hønsesalaten på køl og lad den trække i mindst et par timer og gerne natten over. Rør rundt i den inden servering.

Bacon
Steg baconskiverne til de er gyldne og sprøde, lad dem køle af på et stykke køkkenrulle

Anretning
Del hjertesalaten i blade, skyl bladene og læg dem i iskoldt vand i 10 minutter. Kom dem derefter i en salatslynge og slyng dem. Skær æbler og bladselleri i fine tern på ½ x ½ cm. Snit purløget fint og vend æbler, bladselleri og purløg sammen. Kom hønsesalaten på et stykke smurt rugbrød, læg hjertesalatblade ovenpå sammen med æbleblandingen og evt. de syltede selleristrimler, slut af med at lægge en skive bacon øverst, toppet med finthakkede kørvelkviste.

Du kan læse min omtale af Adam Aamanns restaurant Aamanns 1921 HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Adam Aamanns hønsesalat? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!