Avocado burger

15 mar, 2023 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne lækre Avocado burger med courgette, æble-grønkåls-slaw og smørfritterede salvieblade kan tilberedes og serveres med eller uden gluten og komælk. En burger må gerne både knase, være blød og saftig, samt smage af noget sødt, surt, salt og stærkt. Denne burger opfylder alt dette, den er virkelig lækker.

Denne burger er også forholdsvis enkel at tilberede, og opskriften stammer fra Henrik Vilain og Ingo Schauser’s bog AVOCADO. Du finder link til hjemmebagte burgerboller med eller uden gluten herunder.

Ingredienser til 4 personer
Courgettebøffer
2 courgetter
120 g hvedemel eller groft rismel, hvis glutenfrit
¾ tsk bagepulver
1 spsk korianderfrø, ristet og knust
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
1 dl mælk eller mandelmælk
1 dl ekstra jomfruolivenolie
1 æg
1 dl vand
1 dl panko eller glutenfri rasp
25 g smør til at stege i

Æble-grønkåls-slaw
1,5 dl Acido yoghurt naturel eller cashewnøddeyoghurt
2 spsk citronsaft
1 tsk dijonsennep
2 spsk estragonblade, hakkede
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
200 g hvidkål, snittet helt fint
200 g grønkål, snittet helt fint
1 æble, skåret i tændstikker
1 citron, fintrevet skal
2 skalotteløg, finthakkede

Fremgangsmåde

Start med at lave æble-grønkåls-slawen, så den har tid til at trække. Bland yoghurt, citronsaft, sennep og estragonblade i en skål, og smag til med salt og peber. Vend derefter med de to typer kål, æble, citronskal og skalotteløg. Sæt slawen i køleskabet.
Tænd ovnen på 180 °C. Til bøfferne skæres courgetterne først i tynde strimler på langs på en mandolin eller med en meget skarp kniv. Sæt dem til side. Pisk derefter dejen sammen af de øvrige ingredienser, og vend courgettestrimlerne op i dejen.
Varm en tykbundet pande op med smør, og steg en eller to bøffer ad gangen ved at lægge udstiksringe direkte på panden og fylde dem med courgettedejen. Steg bøfferne nogle minutter på hver side, til de har en gylden farve. Det er nemmest først at tage ud- stiksringen af, når bøffen er vendt rundt, og derefter stege bøffen på den anden side. Læg bøfferne op i et fad, og bag dem til slut færdige i ovnen i 5 minutter.
Mens bøfferne er i ovnen, flækkes og ristes de fire burgerbolle på en brødrister. Smelt smørret til de friterede salvieblade i en lille gryde, og friter salviebladene ad nogle omgange. Det går lyn- hurtigt. Fisk dem op med et par gafler, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Saml hver burger ved at lægge en bøf på en bolle, toppe op med æble-grønkåls-slaw, skiver af avocado vendt med citronsaft, fritterede salvieblade og afslutte med overbollen.

Server burgeren alene eller sammen med en enkel grøn salat bestående af forskellige typer salater vendt med ekstra jomfru- olivenolie, citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. også små snipper af citron med skal.

Servering
4 burgerboller – Her finder du opskriften på Hjemmebagte, grove burgerboller og her på Glutenfri burgerboller
24 salvieblade
25 g smør
2 avocadoer, skal og sten fjernet, skåret i skiver på langs
1 citron, saft

Udstyr: Udstiksringe

Her kan du finde opskriften på Den bedste burger med selleri- eller oksebøf 
Her finder du også opskriften på Salat med avocado og fennikel

Var du tilfreds med denne opskrift Avocado burger?  Så må du rigtig gerne klikke “Synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!