Bananmuffins – opskrift på de bedste bananmuffins

14 mar, 2021 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Bananmuffins. Her får du opskriften på mine bedste bananmuffins, glutenfri og supergode og ovenikøbet lette at bage. Lever du ikke glutenfrit, kan du blot erstatte det grove rismel med sigtet speltmel eller hvedemel. Du kan variere størrelsen, så du får enten seks store eller otte lidt mindre.

Ingredienser til 8 stk.
125 g groft rismel (eller spelt/hvedemel, hvis ikke glutenfri)
1 tsk bagepulver
½ tsk uraffineret flagesalt
1 æg
70 g gammeldags kærnet smør
80-90 g kokossukker
1 tsk knuste kardemommefrø
100 g ristede hasselnødder eller mandler
2 modne bananer
50 g tørrede blåbær eller chokolade 70%

Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader. Sæt otte papirformene i muffinsformen.
Rist hasselnødderne på en mellemvarm pande i cirka ti minutter eller brug allerede ristede hasselnødder fx fra Colombani. Lad dem køle af og hak dem.
Bland groft rismel, bagepulver, mortede kardemommefrø og salt i en skål.
Pisk det bløde smør med kokossukkeret, til det er ensartet. Tilsæt ægget og pisk. Mos bananerne og pisk dem med. Herefter tilsættes melblandigen med bagepulver, kardemomme og salt, og der røres til en ensartet dej.
Vend de hakkede nødder, tørrede blåbær eller hakket chokolade forsigtigt i og fyld dejen i formene. Skær eventuelt et tyndt stykke banan, som du lægger øverst. Bag ved 200 grader i cirka 25-30 minutter.

Her kan du finde opskriften på Rabarbermuffins med crumble
og opskriften på Glutenfri Rabarbermuffins
Her kan du finde opskriften på Den bedste Citronkage

Var du tilfreds med denne opskrift på de bedste bananmuffins? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!