Blåmuslinger med sellerifritters

31 aug, 2022 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Blåmuslinger er sunde, bæredygtige og lette at tilberede. Denne opskrift på Blåmuslinger med sellerifritters stammer fra Anne Hjernøe’s bog ´Stærk Overgang´. Det er sund, hurtig, let og bæredygrig mad, der bare smager.

Ingredienser til 4 prs.
1 løg
1 lille æble
2 fed hvidløg
1 tsk ekstra jomfruolivenolie
1 kg blåmuslinger
1 godt drys salt og friskkværnet sort peber
1 dl hvidvin
1 dl grøntsagsbouillon
1 bundt dild

Fremgangsmåde
Pil løget og skær de i fine tern. Fjern kernehuset på æblet og skær også det i fine tern.
Varm olie op i gryde og steg løg, æble og grofthakket hvidløg ved svag til middel varme under omrøring, til det begynder at få farve.
Kassér evt. åbne muslinger. Kom resten af muslingerne i gryden, drys med salt og peber og rør rundt et par gange. Hæld derefter vin og bouillon på. Læg låg på gryden og dampkog muslingerne i 4 minutter.
Spis muslingerne med 2 sellerifritters

Sellerifritters
½ lille løg
1 dl revet knoldselleri
1 æg
1 spsk skummetmælk
2 spsk kikærtemel
½ tsk tørret dild
1 godt drys salt og friskkværnet sort peber
1 tsk ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde
Pil det halve løg og hak det fint. Bland det godt sammen med revet knoldselleri, æg, skummetmælk, kikærtemel, dild, salt og peber i en skål.
Varm olien op på en pande og sæt 6 klatter af dejen på panden med en ske. Steg dem i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne, vend og steg dem færdigt på den anden side. Giv dem svag varme, så både løg og selleri bliver ordentligt gennemstegt.

Du kan finde opskriften på salat med bønner HER  
Du kan finde opskriften på grønne frikadeller HER
Du kan finde opskriften på bøf uden kød HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Blåmuslinger med sellerifritters? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler – opskrift på skønne saltmandler

Saltmandler er en lækker, nem og sund snack. Ingredienser 200 g økologiske mandler 4 spsk uraffineret flagesalt 2 dl kogende vand Fremgangsmåde Tænd ovnen på 160 grader. Rør saltet ud i det kogende vand i en skål og hæld mandlerne i. De skal stå i blød i cirka 20...

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

Denne fabelagtige tomatsalat er fra Anettes seneste bog ”7 veje til et langt liv”, og den egner sig fortrinligt som tilbehør til grønne frikadeller og nye kartofler med persille. Ingredienser til 4 personer 1 salathoved 12 tomater, gerne forskellige sorter og farver...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!