Chiagrød med bær og frugt

28 feb, 2016 | Sund Morgenmad, Sunde Opskrifter

Denne chiagrød med bær og frugt smager godt og er let at lave. Chiafrø er super sunde og næringsrige, de er glutenfri og lette at anvende, eksempelvis til denne sunde morgenmad. Chiafrø indeholder såvel proteiner som sunde fedtstoffer, fibre og antiooxidanter, og er derfor særdeles mættende og sunde, også før træning.

Ingredienser til fire personer

8 spsk chiafrø
8 dk kokosrismælk eller mandelmælk, blandet med vand
1/2 tsk ægte Sri Lanka kanel
1/2 tsk vanillepulver

Næste dag tilsættes bær, granatæblekerner, kiwi, mango, æble, melon eller anden foretrukken frugt samt eventuelt hakkede mandler.

Fremgangsmåde

Bland chiafrø, væske og krydderier om aftenen, hæld det i fire små glas eller en stor skål og stil det i køleskab natten over med en tallerken over.
Om morgenen hældes det op portionsvis i tallerkener, og der tilsættes bær eller frugt. Du kan også toppe med hakkede mandler.

Du kan læse mere om chiafrø her
Du kan finde opskriften på Bananmuffins med chiafrø her

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!