Chokolademuffins – glutenfri, mælkefri og sukkerfri

18 jun, 2021 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Lækre glutenfri chokolademuffins, sødet med dadler og helt uden gluten og mælk. De er delikate, lette at bage og smager fantastisk godt. 

Ingredienser (6-8 stk)

250 g dadler uden sten
1 dl vand
Revet skal af 1 appelsin
2 dl appelsinsaft
¾ dl ekstra jomfruolivenolie
75 g peanutbutter
20 g cacao
50 g rismel (kan erstattes af speltmel, men så er de ikke glutenfri)
50 g mandler, belndede eller hakkede
1 spsk loppefrøskaller, Skallin eller Husk (det grove)
½ tsk bagepulver
1 tsk salt
1-1½ tsk rålakridspulver

Fremgangsmåde:

Kom dadler, vand, appelsinskal og –saft, olie, mandler og peanutbutter i foodprocessoren og kør massen til den er helt findelt og glat. Bland rismel, Husk, bagepulver, cacao, salt og lakrids i en skål og kør det med i daddelmassen til en tyktflydende dej. Kom dejen i faste muffinforme og glat overfladen med bagsiden af en våd ske. Bag kagerne ved 170 grader varmluft eller 180 grader almindelig ovn i 18-20 minutter.

Når kagerne er kølet af, kan de evt. pyntes med hakkede nødder eller med denne topping:

75 g dadler
25 g peanutbutter
¾ dl appelsinsaft
1 tsk rålakridspulver

Blendes og bruges til pynt sammen med chokolade, frysetørrede hindbær, tørrede morgenfrueblade eller reven appelsinskal. Anvend økologiske ingredienser, de smager bedre og så undgår du unødig kemi.

Du kan finde mine lækre æblemuffins
Her kan du finde delikate Bananmuffins
Du kan læse mere om glutenfri levevis og finde flere glutenfri opskrifter HER

Du er velkommen til at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!