Den bedste burger – vælg mellem selleri- eller oksebøf

6 jan, 2023 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Her får du opskriften på Den bedste burger – vælg mellem selleri- eller oksebøf. En burger, der er fyldt med smag og kvalitet er ikke vanskelig at lave, og denne burger kan du spise med god samvittighed, ligesom du kan vælge oksebøf eller selleribøf og variere tilbehøret efter smag og behag. Her får du et bud på hjemmebagte burgerboller og hele to forskellige typer bøffer: en vegetarbøf, lavet på selleri og hummus, og en økologisk oksekødsbøf, tilberedt med masser af saft, kraft og smag. Burgerne serveres selvfølgelig med hjemmelavede fritter, ligesom der er links til glutenfri versioner herunder.

Ingredienser til 4 personer
6 burger boller
1 ½ dl tempereret vand
10 g gær
1 spsk. honning
1 tsk. salt
250 g fuldkornshvedemel
20 g blødt smør
1 æg
Sesamfrø til drys

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i det tempererede vand, og tilsæt salt og honning. Rør herefter fuldkornsmelet i lidt ad gangen, og ælt til sidst det bløde smør ind i dejen. Ælt dejen grundigt, til den er let og smidig, og tilsæt eventuelt lidt mere mel i processen. Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i cirka 1 time. Kom mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på køkkenbordet. Del dejen i 6 stykker. Form dem til boller, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk dem flade. Lad dem hæve yderligere 45 minutter. Pisk ægget, og pensl bollerne med æg, og drys med sesamfrø. Bag burgerbollerne ved 200 grader i cirka 15-20 minutter.
Her finder du opskriften på Glutenfri burgerboller

4 vegetarbøffer
1 selleri
3-4 spsk. hummus (find opskriften her Hummus)
3 æg
1 spsk. loppefrøskaller (Skallin eller Husk)
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
Gammeldags kærnet smør til stegning

Fremgangsmåde
Rengør og riv sellerien, pisk æggene med loppefrøskaller, og rør alle ingredienserne sammen. Form 4 bøffer, og steg dem gyldne på begge sider ved svag varme på panden i gammeldags kærnet smør.

4 økologiske oksehakkebøffer med saft og kraft
600 g økologisk hakket oksekød
1 chili
1 æg
1 tsk. sennep
8 soltørrede tomater
2 spsk. kapers (kan udelades)
1-2 dl reven parmesanost (efter smag og behag)
Frisk eller tørret oregano efter smag og behag
1-2 spsk. havregryn til at samle farsen med
Uraffineret flagesalt samt friskkværnet peber
Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Fremgangsmåde
Saml alle ingredienserne i et fad eller en stor skål, og ælt det sammen med hænderne. Sæt den æltede fars på køl i ½ time. Form derefter 4 store bøffer. Pensl bøfferne med ekstra jomfruolivenolie, og steg dem på panden i cirka 6-7 minutter på hver side.

Velbekomme, og her kan du finde opskriften på Hjemmelavede søde fritter
Her finder du opskriften på Hjemmelavet burger – græsk variant
Her finder du opskriften på Vegetarburger med linsebøf

Var du tilfreds med denne opskrift på Den bedste burger – vælg mellem selleri- eller oksebøf? Så klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!