Den bedste gulerodskage – opskrift på glutenfri og delikat gulerodskage

1 sep, 2022 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Den allerbedste gulerodskage, der kan bages i springform eller i rugbrødsform og serveres til hverdag eller til fest. Kagen er glutenfri og stammer fra min bog Gaven til maven.

Ingredienser til 6-8 personer
1 dl tempereret vand
10 g loppefrøskaller eller Husk
100 g rismel
60 g glutenfri havregryn, blendet til mel
2 revne gulerødder, cirka 150 g
2 tsk glutenfrit bagepulver
2 tsk ægte Sri lanka kanel
50 g valnødder eller pekannødder
1 dl sødmælk eller mandelmælk
30 g rosiner
200 g smør, stuetemperatur, alternativt vegansk smør
150 g kokossukker
2 æg eller æggeerstatning i form af hørfrøskum

Fremgangsmåde
Pisk loppefrøskaller med det tempererede vand i en røremaskine og lad det stå i cirka ti minutter. Varm mandelmælk og rosiner forsigtigt op i en kasserolle. Det må ikke koge, men lad herefter blandingen stå lidt og køle af. Rengør og riv gulerødderne. Bland rismel, blendet havre, bagepulver og kanel i en skål. Bland revne gulerødder og hakkede nødder med rosinerne, som du sigter fra mælken. Pisk smør og sukker sammen med loppefrøgeleen i en røremaskine. Tilsæt æggene og mælken og pisk i cirka fem minutter, til blandingen er jævn.
Tilsæt mel- og krydderiblandingen, og rør det forsigtigt rundt. Til sidst vendes revne gulerødder, rosiner, revne og hakkede nødder i dejen. Smør siderne og bunden af en springform på 26 cm i diameter og klip stykker af bagepapir, så det passer til bund og sider. Hæld dejen i den forede form.
Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i cirka 35 minutter.
Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af i et par timer eller natten over. Pynt herefter med cashewnøddecreme, som du kan farve med rødbedeflager og pynte med bær og spiselige blomster.

Cashewnøddetopping
Skøn og sund topping, der kan anvendes til alle former for kager og i alle farver. Ønsker du en gul topping, så tilsættes gurkemeje, til den røde rødbedeflager og til en grøn kan du tilsætte hvedegræspulver. Cashewnøddecreme er let at lave, ser festligt ud og smager godt.

Ingredienser til rød topping
200 g cashewnødder
vand
1 dl citronsaft
2 spsk jomfrukokosolie
3 spsk honning
1-2 tsk rødbedeflager

Fremgangsmåde
Sæt cashewnødderne i vand, så det dækker og lad det stå i 5-6 timer. Blend samtlige ingredienser og fordel cashewnøddecremen over kagen og pynt den.

Her kan du finde opskriften på Suveræn chokoladekage helt uden gluten
her kan du finde opskriften på Glutenfri nøddekage

Var du tilfreds med denne opskrift på Den bedste gulerodskage – opskrift på glutenfri og delikat gulerodskage? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!