Fastelavnsboller – den bedste fastelavnsbolle

1 feb, 2019 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Fastelavnsboller – den bedste fastelavnsbolle – grovere, sundere og bedre. Denne opskrift på fastelavnsboller giver lækre, fyldige og velsmagende fastelavnsboller, som hele familien vil kunne nyde med god samvittighed. Opskriften på Fastelavnsboller – den bedste fastelavnsbolle – tilberedes af de allerbedste råvarer og med et minimum af sukker.

Ingredienser til 6 stk

Grunddej
¾ dl mælk eller mandelmælk
50 g gammeldags kærnet smør
10 g gær
2 æg
50 g kokossukker
kornene fra ½ stang vanilje
1 tsk kardemomme
1 knsp uraffineret flagesalt
200 g groft Ølandshvedemel eller alm hvedemel, hvis de ønskes mindre grove

Fyld I
1 stort eller 2 små æbler, kogt til mos
100 g grofthakkede mandler
50 g kokossukker
kornene fra ½ vaniljestang

Fyld II
1 ¼ dl mælk eller mandelmælk
Kornene fra ½ vaniljestang
10 g kokossukker
1 æg
1-2 spsk majsstivelse

Topping
100 g chokolade 70%

Fremgangsmåde

Grunddej til Fastelavnsboller – den bedste fastelavnsbolle
Lun mælken i en gryde, tilsæt smørret og vent indtil smørret er smeltet. Lad mælke-smør- blandingen køle lidt af og tilsæt krydderier, sukker og gær og herefter æggene et ad gangen. Rør herefter melet i lidt ad gangen. Ælt dejen i et par minutter enten ved håndkraft eller på maskine og lad den hæve tildækket ved stuetemperatur i cirka en halv time. Imens kan du tilberede fyldet.

Fyld I
Skræl æblerne og skær dem i små tern, som du koger med vaniljekornene. Når æblerne er møre, så blender du mandlerne til mandelmel og tilsætter derefter de vaniljekogte æbler og kokossukker og blender til en smørbar creme.

Fyld II
Kom alle ingredienserne i en gryde, kog op og lad cremen køle af.

Del dejen i 6 lige store dele, rul hver del ud i en kvadrat og læg lidt af hver slags fyld i midten. Fold siderne grundigt ind og vend bollen om, så folderne er nederst. Lad bollerne hæve i yderligere en halv time og bag dem derefter ved 180 grader i cirka 25 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.

Topping
Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over bollerne. Pynt med frysetørrede hindbær, tørrede hyldeblomster, hakkede pistacienødder eller tørrede morgenfrueblade.

Du kan finde opskriften på glutenfri fastelavnsboller HER
Du kan læse mere om, hvorfor fuldkornsbrød er sundere HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Fastelavnsboller – den bedste fastelavnsbolle? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!