Fastelavnsboller – glutenfri

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Fastelavnsboller – glutenfri

     2
fastelavnsbollers

Skønne fastelavnsboller – glutenfri. Disse glutenfri fastelavnsboller smager virkelig godt. Der er forslag til remonce og topping, afhængig af dine præferencer. Fastelavnsbollerne er bagt af mandelmel, der giver dem lidt tyngde, men smagen er helt suveræn. Denne opskrift har jeg fået tilsendt fra Madiharmoni og jeg bringer den med tak her på madforlivet.com

Ingredienser 8 stk.

100 g mandler
80 g gammeldags kærnet smør
2 dl vand
3 æg
3 spsk. loppefrøskaller/HUSK

Fremgangsmåde:

Blend mandler til mel og bland melet med HUSK/loppefrøskaller. Bring smør og vand i kog i en gryde. Tilsæt melet og rør med en grydeske. Tag gryden af varmen og rør dejen godt sammen. Lad dejen afkøle og tykne i ca. 15. min. Tilsæt herefter 1 æg af gangen og rør hvert æg godt ind i dejen.
Kom dejen i smurte forme eller muffinforme og bag dem ca. 20 min. ved 225 grader. Lad bollerne afkøle helt, før du forsigtigt tager dem ud af formene.

Remonce:

100 g smuttede mandler
8 friske dadler uden sten
100 g økologisk blødt smør

(Anettes tilføjelse: jeg synes det smager dejligt med vanillepulver i remoncen)

Blend mandler til mel og tilsæt dadler. Blend til ensartet marcipanmasse. Ælt marcipanen med det bløde smør. Skær bollerne halvt igennem og smør remoncen på med en kniv. Bag bollerne i yderligere 10 min. ved 150 grader. Du kan toppe fastelavnsbollerne med et tykt lag 70% chokolade, der er smeltet over vandbad, når de er helt afkølede.

Alternativt kan lave denne blanding og toppe bollerne med:

Chokoladetopping

35 g 70% chokolade
2 friske dadler uden sten
1 spsk. æblejuice uden sukker og ikke fra koncentrat
1 spsk. jomfrukokosolie
1 spsk. kakaosmør
2 tsk. økologisk gammeldags kærnet smør

Chokolade: Dadler og æblejuice blendes/æltes til en ensartet masse. Chokoladen smeltes i vandbad. når den er smeltet tilsættes dadelmassen, kokosolie og kakaosmør og smør. Det røres sammen over vandbad til chokoladen får en ensartet blank masse. Hvis chokoladen bliver meget tyk, tilføjes ekstra kokosolie eller smør, mens der stadig røres over vandbad. Anvend økologiske ingredienser, så undgår du unødig kemi.

Du kan læse mere om gluten og finde mange flere glutenfri opskrifter her

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.