Fastelavnsboller – glutenfri

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde Kager & Desserter Fastelavnsboller – glutenfri

     2
Fastelavnsboller - glutenfri

Glutenfri fastelavnsboller, der bare smager. De er lette at bage, anderledes i konsistensen end almindelige fastelavnsboller, men de er gode.

Skønne fastelavnsboller – glutenfri. Disse glutenfri fastelavnsboller smager virkelig godt. Der er forslag til remonce og topping, afhængig af dine præferencer. Fastelavnsbollerne er bagt af mandelmel, der giver dem lidt tyngde, men smagen er helt suveræn.

Ingredienser 6 stk.

100 g mandler
80 g gammeldags kærnet smør
2 dl vand
2 spsk kokossukker
3 æg
2 spsk. loppefrøskaller/HUSK
1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:
Blend mandler til mel og bland melet med HUSK/loppefrøskaller. Bring smør og vand i kog i en gryde. Tilsæt mandelmel og loppefrøskaller og rør med en grydeske. Tag gryden af varmen og rør dejen godt sammen. Lad dejen afkøle og tykne i cirka 15. min. Tilsæt herefter 1 æg af gangen og rør hvert æg godt ind i dejen.
Kom dejen i smurte forme eller muffinforme og bag dem cirka 20 min. ved 225 grader. Lad bollerne afkøle helt, før du forsigtigt tager dem ud af formene.

Remonce:

1 ¼ dl mælk eller mandelmælk
Kornene fra ½ vaniljestang
10 g kokossukker
30 g marcipan (kan udelades)
1 æg
1 spsk majsstivelse

Bærkompot
2 dl frosne hindbær
1 dl dadler (udblødes i vand i et par timer)
saften af 1/4  citron
1 tsk vanillepulver eller korn fra ½ stang
Blend det hele til en bærkompot

Kom alle ingredienserne, undtagen marcipanmassen, i en gryde, og kog det op, mens du rører, så det ikke brænder på. Når  cremen er tyknet, sættes den på køl.  Anvend en gaffel til at blande marcipanen i den afkølede remonce. Skær bollerne halvt igennem og smør remoncen på med en kniv. Fyld herefter hindbærkompot i også. Bag bollerne i yderligere 10 min. ved 150 grader. Du kan toppe fastelavnsbollerne med chokolade, når de er helt afkølede.

Chokoladetopping

35 g 70% chokolade
2 spsk. fløde eller havrefløde
2 tsk. økologisk gammeldags kærnet smør

Chokoladen smeltes i vandbad. når den er smeltet tilsættes fløde og smør. Det røres sammen over vandbad til chokoladen får en ensartet, tyk og blank masse. Fordel chokoladetoppingen på de afkølede fastelavnsboller.

Her kan du finde opskriften på de bedste fastelavnsboller
Her kan du finde opskriften på fastelavnsboller fra Cafe Glad
Her kan du finde opskriften på den traditionelle og sunde fastelavnsbolle
Du kan læse mere om gluten og finde mange flere glutenfri opskrifter her

Var du tilfreds med denne opskrift? Klik meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.