Lakseroulade med spinat

6 mar, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Lakseroulade med spinat, den bedste opskrift får du her. Lakseroulade er en let og virkelig velsmagende ret, der kan serveres til frokost eller forret med lidt salat til. Lakseroulade med spinat kan tilberedes dagen før og opbevares i køleskabet, faktisk bliver den bedst af at ligge i nogle timer før servering.

Ingredienser til 4-6 personer
Bund:
400 g spinat, frisk eller optøet
4 æg, delt i hvider og blommer
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fyld:
3-400 g økologisk, ferskrøget laks
100 g økologisk flødeost, neutral
Frisk persille og dild
Lidt soltørrede tomater (kan udelades)
1-2 fed hvidløg (kan udelades)
Saften fra 1/2 citron

Fremgangsmåde 
Skyl eller optø spinaten og dræn den for al væde, eventuelt i en sigte. Hak den groft. Del æggene i blommer og hvider. Rør blommerne sammen med spinat, olie og salt og peber. Pisk hviderne, til de er helt stive. Vend forsigtigt spinatmassen i hviderne og bred massen ud på en bageplade, beklædt med bagepapir. Den skal være som en stor, firkantet pandekage. Bag bunden ved 185 grader i cirka 15-18 minutter. Bred et fugtigt viskestykke udover spinatbunden og lad den køle af i 5-10 minutter.

Imens blender du laks (laksen kan også lægges på i skiver), flødeost, krydderurter og de krydderier, som du ønsker. Smør laksemoussen ud på den kolde spinatbund, helt ud til kanterne og rul rouladen stramt sammen, imens du samtidig forsigtigt fjerner bagepapiret. Pak rouladen ind i økologisk film eller bagepapir og læg den på køl i mindst en til to timer, gerne natten over.

Server lakserouladen, skåret i cirka 2 cm tykke skiver med tomatsalat og friske krydderurter til.

Du kan læse mere om økologisk laks HER
Du kan finde opskriften på laksetærte HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Lakseroulade med spinat? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!