Glutenfri havreboller

15 aug, 2021 | Sunde Opskrifter, Sundt Brød og Bagværk

Disse glutenfri havreboller er virkelig lækre og fyldt med fibre og velsmag. De kan anvendes til glutenfri morgenmad, glutenfri frokost eller som et hyggeligt mellemmåltid.

Ingredienser til 8 glutenfri havreboller

  • ½ l tempereret vand
  • 20 g loppefrøskaller
  • 20 g gær
  • 1 tsk uraffineret flagesalt
  • 50 g gammeldags kærnet smør eller vegansk smør
  • 3 dl glutenfri havregryn
  • 1 dl boghvedemel
  • 2 dl fuldkornsrismel
  • ½ dl majsstivelse
  • Glutenfri havregryn til drys

Fremgangsmåde – sådan forbereder og bager du dine glutenfri havreboller

Pisk vand og loppefrøskaller i en røremaskine og lad det stå i cirka 10 minutter, til det gelerer. Tilsæt gær og salt og det bløde smør og pisk i et par minutter.

Blend de 2 dl havregryn til mel og bland dem i røremaskinen med 1 dl hele havregryn, boghvedemel, fuldkornsrismel og majsstivelse. Tilsæt dem lidt ad gangen. Herefter rører du dejen ved høj hastighed i cirka tre minutter. Lad dejen hæve med en tallerken over i cirka 30 minutter.

Kom lidt ekstra jomfruolivenolie på hænderne og form forsigtigt dejen til høje, runde boller. Dyp oversiden af hver bolle i havregryn og lad dem efterhæve overdækket på pladen i 30 minutter.

Varm ovnen op til 220 grader og bag bollerne i cirka 30 minutter, til de er gyldne og gennembagte.

PS: Denne opskrift stammer fra min nye bog “Gaven til Maven”.

“Gaven til Maven” er min seneste bog om fordøjelsen og sammenhængene mellem irritabel tarm, oppustethed, diarré og andre udfordringer i tarmsystemet og så vores indtag af korn som hvede, rug og byg.

Løsningen kan være at leve glutenfrit. Bogen er et stort passionsprojekt, der har været undervejs i flere år og som udkommer på Politikens Forlag den 7. september 2021.

Du kan købe bogen her.

Var du tilfreds med denne opskrift på havreboller? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!