Grønkålssuppe med urter

7 dec, 2016 | Sunde Opskrifter, Sunde supper

Grønkålssuppe med urter er en opskrift på en herlig og velsmagende suppe, der stammer fra Lone Landmand og Søren Sørøvers bog “Og halsen af en svane”. Lone skriver: Find din store gryde frem og lav en ordentlig baljefuld, når du er i gang. Har du først lavet grundsuppen, kan den fryses ned i passende portioner, og du har nem mad til kolde dage.

Ingredienser til grundsuppe.
Denne portion giver cirka 4 liter:

5 liter koldt vand
5 kg knogler fra en gris der har arbejdet med jord
5 gulerødder
½ knoldselleri
3 store persillerødder
2 løg
2 porrer
3 laurbærblade
1 buket persille
2 spsk uraffineret groft salt
1 tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Skræl gulerødder, selleri og persillerødder og skær både dem og løg samt porrer i større stykker. Læg grøntsagerne, laurbærblade og persillebuketten i en stor gryde sammen med griseben, salt og peber. Hæld vand på og bring grydens indhold i kog. Lad det småsimre i mindst 5 timer og gerne i 8 timer. Smag suppen til med salt og peber. Køl suppen lidt af, tag benene op og sigt grøntsagerne fra. Herefter er den kraftfulde grundsuppe klar til at blive forædlet.

Du kan også simpelthen springe over, hvor gærdet er lavest og anvende en god økologisk grønsagsbouillon, så får du også en vegetarisk suppe ud af det.

Turen går herefter videre til grønkålssuppen

Ingredienser til fire personer

2 l grundsuppe eller økologisk grønsagsbouillon
6 store blade grønkål
4 gulerødder
2 porrer
8 kartofler af en kogefast sort som f.eks. Ditta
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pil det grove stængelværk af grønkålsbladene og blanchér bladene i 3-4 minutter i rigeligt, letsaltet vand. Læg dem i et dørslag, så vandet kan dryppe af, og hak dem derefter fint. Skræl gulerødder og kartofler, skær dem og porrerne i mindre spisevenlige stykker. Varm grundsuppen op til kogepunktet og tilsæt grøntsagerne. Lad dem koge 10 minutter, tilsæt den hakkede grønkål og lad den koge med yderligere 2 minutter. Smag til med salt og peber og server med lækkert brød. Landlig kost der kan spises overalt – også i byerne. Velbekomme.

Du kan finde opskriften på blendet grønkålssuppe HER
Du kan læse min omtale af Lone Landmand og Søren Sørøvers bog HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!