Grønkålssuppe – Opskrift på Sund Grønkålssuppe

Forsiden Sunde Opskrifter Sunde supper Grønkålssuppe – Opskrift på Sund Grønkålssuppe

     2
sund grønkålssuppe

Denne grønkålssuppe er super sund og let at lave. Den smager fantastisk, og du kan let lave dobbeltportion og fryse ned, så du har let mad til travle dage. Grønkål er sundt, sprængfyldt med vitaminer og mineraler og masser af fibre, der er godt for såvel immunforsvar som fordøjelse. Grønkål indeholder nogle plantenæringsstoffer (glukosinulater), der indirekte virker cancerhæmmende. Spis gerne grønkålen rå, finthakket i salater, i wokretter eller bare som tilbehør til maden.

Ingredienser 4 prs.:

250 g frisk grønkål eller 150 gr. frossen
2 løg
500 g kartofler
7 dl  grønsagsbouillon
½ selleri
2½ dl fløde (du kan også anvende Acido eller fåreyoghurt, men så undlad opkog)
Flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Skyl grønkålen grundigt og fjern de groveste stilke. Skær kålen i mindre stykker. Skræl kartofler og løg, skær dem i mindre stykker og kog dem i bouillonen i ca. 20 min. under låg. Tilsæt grønkål og lad det simre med i ca. 10 min. Blend derefter suppen og tilsæt fløde eller yoghurt samt selleri’en skåret i små bitte tern. Smag til sidst suppen til med salt og peber

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis månedlige nyhedsbrev.