Hummus med rødbede

29 dec, 2018 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Hummus med rødbede er let at lave og smager fantastisk godt. Hummus er en sund, god, billig og velsmagende proteinkilde, og jeg har personligt altid lidt hummus i køleskabet, der kan anvendes på et stykke godt brød eller sammen med lidt bagte rodfrugter.

Ingredienser til en portion

200 g kogte kikærter (100 g tørre) – du kan også anvende kikærter fra dåse
Et par laurbærblade
150-200 g bagte rødbeder (ca. 250 g, før de skrælles)
2 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
4 spsk ekstra jomfruolivenolie – Den ene spsk anvendes til at bage rødbederne med
½ tsk stødt spidskommen
1 tsk uraffineret salt og friskkværnet peber
ca. ½ dl af kogevandet fra kikærterne

Fremgangsmåde:

Sæt de 100 g kikærter i blød i 500 g vand i cirka 10-12 timer, alternativt kan du koge vandet op og lade kikærterne stå i en time eller to i det varme vand. Hæld vandet fra og kog dem i nyt vand, tilsat nogle tørrede laurbærblade i ca. 40 minutter. Hæld vandet fra de kogte kikærter. Gem kogevandet til at justere konsistensen.

Skræl eller skrub rødbederne. Skær toppen af og skær dem i mindre stykker. Vend rødbedestykkerne i olivenolie og salt. Bag dem i et ildfast fad i ca. 30 min. ved 200 g. Lad rødbederne køle let af. Rens hvidløgsfeddene og pres dem. Kom de kogte kikærter, de bagte rødbeder, de pressede hvidløgsfed, citronsaft, stødt spidskommen og salt i en foodprocessor. Kør til konsistensen er homogen og delikat. Du kan justere konsistensen med lidt af kogevandet fra kikærterne. Smag til med salt, spidskommen og citronsaft.

Hummus med rødbeder kan serveres med brød, bagte rodfrugter eller til en god salat og den holde sig i mindst en uge i køleskab.

Du kan finde opskriften på verdens bedste basis hummus HER
Du kan finde opskriften på hummus med hokkaido og gulerod HER
Du kan finde opskriften på hummus med spinat og ærter HER

Du kan se i denne video, hvor let det er at tilberede hummus

Var du tilfreds med denne opskrift på Hummus med rødbeder? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!