Hyldeblomstsaft uden tilsat sukker

4 jun, 2024 | Sunde Drikke og Smoothies, Sunde Opskrifter

Hjemmelavet hyldeblomstsaft hører foråret eller den tidlige sommer til, og det smager fantastisk friskt og dejligt. Der skal normalt rigtig meget sukker i hyldeblomstsaft, og det er vi ikke så glade for hjemme hos os. Derfor har jeg forsøgt mig med to produktioner; en hyldeblomstsaft uden tilsat sukker og en med mindre tilsat sukker. Den ene er sødet med æblesaft, den anden med æblesirup. Der var ingen tvivl. Denne udgave sødet med æblesaft var langt den bedste. Den er måske ikke helt så sød, som hyldeblomstsafter er normalt, men den smager fantastisk godt og friskt.

Det er hyggeligt at plukke hyldeblomsterne af træerne og ave sin egen hyldeblomstsaft uden tilsat sukker.

Denne hyldeblomstsaft er også helt uden kemi og har dermed begrænset holdbarhed på køl. Får du ikke hele portionen drukket i løbet af en uges tid, så frys det ned i mindre portioner.

HyldeblomstsaftIngredienser:

40-50 skærme hyldeblomst
2 liter vand
3 økologiske citroner
1 liter ufiltreret, økologisk æblesaft

Fremgangsmåde:

Skyl hyldeblomstskærmene og sorter dem. Klip stilkene fra og rengør citronerne. Skær citronerne i skiver og hæld kogende vand over hyldeblomster og citroner. Rør forsigtigt rundt, så alle blomster er dækket og sæt det i køleskab med en tallerken over i 4 dage. Så har du et hyldeblomstkoncentrat, som du blander med æblesaften og hælder på flasker. Det smager fantastisk friskt for eksempel sammen med økologiske jordbær til en hyggestund på terrassen.

Du kan finde opskriften på hyldeblomstsaft sødet med kokossukker HER
Du kan finde opskriften på hyldeblomstmuffins HER

Var du tilfreds med denne opskrift, så klik gerne “kan godt lide” under denne opskrift. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned. 

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!