Kålsalat med bagte rødløg

5 mar, 2020 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Kålssalat med bagte løg og mandler er en delikat og velsmagende salat, der egner sig sammen med alle former for grønne frikadeller, vildt, fjerkræ eller fisk. Kålsalaten er let at tilberede, og løgene bliver søde og karamelagtige af at blive bagt. Rødløg er supersunde og næringsrige. Du kan tilføje en almindelig oliedressing eller denne delikate tomatdressing.

Ingredienser til 4 prs. som tilbehør
6 stilke grønkål
8 små rødløg
4-6 bolcherødbeder
4 store tomater
2 æbler
4-8 skiver gedeost fra rulle (kan udelades)
1 dl rød quinoa (kogt)
1 dl mandler
1 dl blandede krydderurter
1 tsk Nigellafrø (kan udelades)

Dressing
2 dl æblemost
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 fed hvidløg
saft af ½ citron
½ dl ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Rengør og rib grønkålen og hak den ligeså fint som persille. Læg den i en skål.
Skyl og kog quinoaen i letsaltet vand i ca. 10-15 minutter og lad den dryppe af.
Pil og halver rødløgene. Skyl og halver tomaterne. Skræl rødbederne og skær dem i både. Læg de halve løg, rødbedebåde og tomater på en bageplade, beklædt med bagepapir og pensl dem med ekstra jomfruolivenolie, salt og peber. Drys eventuelt løgene med Nigellafrø. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter.
Rengør imens æblerne og skær dem i både. Rist mandlerne forsigtigt på en tør pande, til de tager lidt farve. Skyl og hak urterne groft.
Du kan anvende æblerne, som de er, men du kan også lige svitse dem i lidt smør på panden, det er op til dig.
Til dressingen opvarmer du æblemosten og lader den simre i fem- seks minutter. Tilsæt derefter tomatpuré og de øvrige ingredienser. Lad den køle af.
Vend alle ingredienserne sammen i en skål med dressingen, fordel mandlerne og krydderurterne over og server.

Prøv også opskriften på Mættende quinoasalat med gulerodsdressing
Prøv også opskriften på Salat med rosenkål og pekannødder

Var du tilfreds med denne opskrift på salat med quinoa og Hokkaido? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!