Kålsalat med bagte rødløg

5 mar, 2020 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Kålssalat med bagte løg og mandler er en delikat og velsmagende salat, der egner sig sammen med alle former for grønne frikadeller, vildt, fjerkræ eller fisk. Kålsalaten er let at tilberede, og løgene bliver søde og karamelagtige af at blive bagt. Rødløg er supersunde og næringsrige. Du kan tilføje en almindelig oliedressing eller denne delikate tomatdressing.

Ingredienser til 4 prs. som tilbehør
6 stilke grønkål
8 små rødløg
4-6 bolcherødbeder
4 store tomater
2 æbler
4-8 skiver gedeost fra rulle (kan udelades)
1 dl rød quinoa (kogt)
1 dl mandler
1 dl blandede krydderurter
1 tsk Nigellafrø (kan udelades)

Dressing
2 dl æblemost
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 fed hvidløg
saft af ½ citron
½ dl ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Rengør og rib grønkålen og hak den ligeså fint som persille. Læg den i en skål.
Skyl og kog quinoaen i letsaltet vand i ca. 10-15 minutter og lad den dryppe af.
Pil og halver rødløgene. Skyl og halver tomaterne. Skræl rødbederne og skær dem i både. Læg de halve løg, rødbedebåde og tomater på en bageplade, beklædt med bagepapir og pensl dem med ekstra jomfruolivenolie, salt og peber. Drys eventuelt løgene med Nigellafrø. Bag dem i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter.
Rengør imens æblerne og skær dem i både. Rist mandlerne forsigtigt på en tør pande, til de tager lidt farve. Skyl og hak urterne groft.
Du kan anvende æblerne, som de er, men du kan også lige svitse dem i lidt smør på panden, det er op til dig.
Til dressingen opvarmer du æblemosten og lader den simre i fem- seks minutter. Tilsæt derefter tomatpuré og de øvrige ingredienser. Lad den køle af.
Vend alle ingredienserne sammen i en skål med dressingen, fordel mandlerne og krydderurterne over og server.

Prøv også opskriften på Mættende quinoasalat med gulerodsdressing
Prøv også opskriften på Salat med rosenkål og pekannødder

Var du tilfreds med denne opskrift på salat med quinoa og Hokkaido? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!