Krydderkage – opskrift på delikat og glutenfri krydderkage

21 dec, 2021 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Den skønneste krydderkage er fyldt med tørret frugt, smag og velsmag – også julestemning, om du vil, men kagen kan faktisk serveres året rundt. Den er lækker og bages helt uden mel, det vil sige, den er glutenfri. Kagen skal forberedes, den er ikke billig at tilberede, men den er det hele værd og kan bare varmt anbefales. Har du en mindre springform, så er det også muligt at lave en i halv størrelse (6-7 stykker) ved blot at halvere ingredienserne og nedsætte bagetiden med cirka 20 minutter.

Ingredienser til cirka 12-14 stykker

2 ½ dl stærk, sort te fx Earl Grey

500 gram medjool dadler

175 gram tørrede tranebær

175 gram lyse sultana rosiner

175 gram mørkt muscovadosukker

175 gram kokosolie

2 tsk stødt kanel

2 tsk malet ingefær

½ tsk stødt nelliker

150 g citrus- eller anden marmelade af god kvalitet

200 g blendede mandler

100 gram hakkede mandler

3 store æg (sammenpiskede)

Fremgangsmåde

Beklæd din springform med bagepapir, også op ad siderne.

Lav teen. Jeg laver bare en kop med 2 ½ dl sort Earl Grey te eller grøn te og lader den trække godt.  Hæld teen i en gryde og fjern stenene fra dadlerne. Klip dadlerne i 4 stykker med en saks eller kniv. Kom dadlerne og de øvrige ingredienser, undtagen mandler og æg, i gryden med te og varm det op til kogepunktet. Skru derefter ned for varmen og lad det simre i 10 minutter under jævnlig omrøring. Omrøringen udbløder dadlerne. Tag gryden af varmen efter 10 minutter og lad massen stå i cirka 30 minutter.

Forvarm ovnen til 160 grader.
Blend mandlerne og tilsæt dem dejen sammen med de sammenpiskede æg . Hæld dejen i den forede form og glat toppen med en spatel. Bag kagen midt i ovnen i 1½-1¾ time.

Lad kagen køle lidt af, tag den ud af formen og smør 3 dl orangemarmelade over toppen. Lad gerne kagen stå i en dag, før du serverer den. Du kan pynte den yderligere efter humør og sæson.

Her kan du finde opskriften på en glutenfri kage med figner og bær fantastisk glutenfri nøddekage 
Her kan du finde opskriften på Den bedste citronkage

Var du tilfreds med denne opskrift på glutenfri og delikat krydderkage? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

Squashsuppe – nem og velsmagende opskrift

Denne squashsuppe smager virkelig godt og er let at lave. Hvis du som jeg ofte har mange squash i haven, så er det ideelt at tilberede denne skønne suppe. Ingredienser til 2 portioner squashsuppe 4-5 squash, ca. 900 g renset vægt 2 skalotteløg, ca. 80 g skrællet vægt...

Opskrift på vitamin drik

Opskrift på vitamin drik

Grønsager er gode kilder til vitaminer og mineraler, og du kan supplere dagens måltider med denne velsmagende, friskpressede grønsagssaft og dermed øge indtaget af mikronæringsstoffer. Særligt, hvis du drikker saften med det samme, du har presset den. Og så smager den godt, så prøv den…

Aspargestærte

Aspargestærte

Denne delikate aspargestærte er let at bage og smager forrygende. Du kan let bage den i en glutenfri version også, og den er velegnet som forret, frokostret eller hovedret med en god salat til. Se også denne opskrift på glutenfri tærtedej. Ingredienser til 4 personer...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!