Mættende quinoa salat – opskrift på quinoa salat med gulerodsdressing

5 jan, 2020 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Denne mættende quinoa salat med gulerodsdressing smager fantastisk godt og er velegnet som selvstændig frokostret eller som tilbehør til aftensmaden – som kunne være lækre glutenfri frikadeller. Salaten er let at lave, og du kan sagtens lave ekstra portioner, så du har til lidt let frokost.

Ingredienser til quinoa salat for fire personer

Salaten

300 g kål fx palmekål, grønkål og spidskål
200 g Hokkaido græskar
200 g quinoa (kogt – 100 g før kogning)
50 g gedefeta (kan udelades)
Kerner fra 1/2 -1 granatæble
Ekstra jomfruolivenolie
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Gulerodsdressing

3-4 gulerødder
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk appelsinsaft
1 tsk gurkemeje
1 dl kokosmælk eller mandelfløde
Vand til justering af konsistensen
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde – sådan laver du din quinoa salat

Skræl Hokkaido græskarret, udkern det og skær det i både. Vend det i olivenolie og salt og peber. Bag bådene på en bageplade, beklædt med bagepapir i cirka 25-30 minutter. Køl dem af og skær dem i mindre stykker.

Imens Hokkaidoen er i ovnen kan du skylle og koge quinoaen i cirka 30 minutter og stille den til afkøling. Rengør kålen og hak den fint. Udkerne granatæblet og skær gedefetaen i mindre stykker. Bland salaten og den er klar til servering.

Til dressingen dampes gulerødderne og blendes med de øvrige ingredienser til en homogen, lidt tyktflydende dressing. Du kan justere konsistensen med vand. Dressingen serveres separat og hældes over salaten på tallerkenerne.

Var du tilfreds med denne opskrift på salat med quinoa og Hokkaido? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!