Mavegod mysli

18 nov, 2021 | Sund Morgenmad, Sunde Opskrifter

Denne mysli er let at lave og kan berolige og hjælpe ved fordøjelsesudfordringer og irritabel tarm. Myslien er glutenfri og mætter godt.
Forsøg dig frem med en lille portion først, for at sikre, at din tarm tåler ingredienserne. Derefter kan du tilberede en større portion, som du kan drysse over din morgenmad hver dag.

Ingredienser til 2-4 portioner

100 g glutenfri havregryn
2 spsk kværnede hørfrø – gyldne eller brune
2 spsk fennikelfrø
1 spsk Nigellafrø
2 spsk hakkede mandler
1-2 tsk kanel
1 spsk frisk eller tørret citronmelisse eller mynte
1-2 spsk tørrede tranebær eller rosiner

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienser til en mysli. Det kan betale sig at tilberede mindre portioner ad gangen, da såvvel hørfrø som mandler kan harskne.

Mavegod mysli

Mavegod mysli

Et godt forslag:
Det kan varmt anbefales, hvis du er til en mere crunchy mysli, at varme 1 spsk jomfrukokosolie op i en gryde sammen med kanel og 1 tsk honning. Når det er flydende, så bland det med havregryn, fenikkelfrø og Nigellafrø og bred det ud på en bageplade og bag det ved 15o grader i cirka 20-25 minutter, afhængig af, hvor gyldent du ønsker det, mens du rører i det cirka hvert kvarter. Når myslien er afkølet, så blander du det med hørfrø, hakkede mandler, citromelisse eller mynte og tranebær og myslien er klar.

Her kan du finde opskriften på lækker, glutenfri Kernemysli

Var du tilfreds med denne opskrift på Mavesund mysli? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!