Oliventapenade – Opskrift på Suveræn Oliventapenade

2 apr, 2008 | Sunde Opskrifter, Sunde Snacks og Mellemmåltider

Denne sunde opskrift på suveræn oliventapenade er perfekt som sundt dip eller som supplement til hele familiens frokostpakker. Den er blevet virkelig populær hjemme hos os, og vi bruger den blandt andet som tilbehør til salater, på frokostbrødet. Det smager godt, og på den måde sikrer vi os også gode monoumættede fedtsyrer.

Ingredienser:
Ca. 500 g udstenede oliven
De spanske er bedst, da de græske ofte giver for gennemtrængende en smag. 2/3 af dem må gerne være sorte, resten grønne. De vinder ved at være økologiske, både smags- og sundhedsmæssigt.
1-2 spsk kapers
3 fed presset hvidløg
Lidt koldpresset jomfruolivenolie

Fremgangsmåde:
Massen blendes eller hakkes i food processor og anvendes som tapenade på brød, som tilbehør til grøntsagsretter eller som dip sammen med gulerødder og bladselleri i stænger. Du kan med fordel tilsætte tørrede tomater eller lidt bredbladet persille eller andre krydderurter.
Opbevares i lukket box på køl.

Sammen med oliventapenade kan jeg varmt anbefale enten en lækker hjemmelavet hummus eller en dejlig hjemmelavet rødbedepesto.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!