Opskrift på broccoli frikadeller med tomatsalat

25 aug, 2018 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Opskrift på broccoli frikadeller med tomatsalat. Disse broccoli frikadeller er et hit. De smager ikke alene fantastisk godt, de er også sunde og lette at lave. Du kan roligt lave en ekstra portion og fryse ned, så har du til madpakkerne eller let aftensmad en dag. Sammen med en god salat eller kartoffelsalat er broccolidellerne perfekte.
Broccoli frikadeller med tomatsalat

Ingredienser til 16 stk.

1 stort broccolihoved med stilk
1 stort rødløg, finthakket
2 fed hvidløg
Reven skal af ½ citron
½ chili
75-100 g blendede mandler
50 g reven parmesanost
1 bundt persille, finthakket
½ tsk. paprika
1 tsk. uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 æg
2-3 spsk. majsstivelse
Evt. lidt majsmel eller rismel til justering af konsistensen
Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Riv hele broccolien fint på et rivejern eller i food processor. Blend mandlerne og bland alle ingredienser, undtagen æg og majsstivelse. Tilsæt nu æg, majsstivelse og rismel, og tilpas konsistensen med mandelmel og majsstivelse. Mængden afhænger af, hvor megen væske broccolien indeholder. Når du har en ”frikadelle” fars, så bruner du de små frikadeller på alle sider på panden i jomfrukokosolie og bager dem færdigt i ovnen ved 160 grader i cirka 15 minutter, afhængig af størrelsen.

Tomatsalat

1 salathoved eller forskellige slags salater
4-500 g tomater, gerne blandede sorter og farver
50 g gedefeta
Frisk eller tørret timian og oregano
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
Ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

Rengør tomaterne og skær dem i halve eller i skiver. Bag eventuelt halvdelen af dem i ovnen ved 160 grader i en lille halv time og bland dem med de friske tomater, salat og gedefeta. Suppler med en god ekstra jomfruolivenolie, frisk basilikum, timian, oregano eller andre friske krydderurter samt og salt og peber.

Du kan læse mere om, hvorfor broccoli er så sundt HER
Du kan finde opskriften på Broccolisalat HER
Du kan finde opskriften på Blomkålsfrikadeller HER

Var du tilfreds med denne opskrift på broccoli frikadeller med tomatsalat? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto

Ramsløg pesto er en delikat dressing, der kan tilføre smag og cremethed til dine retter. Ramsløg pesto kan også anvendes sammen med salater, i sandwiches, i kartoffelsalater eller ovenpå ægge- og tomatmadder. Ramsløg pesto smager godt, har skarphed og fylde, og er let...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!