Opskrift på delikat myntekage – glutenfri og mælkefri

14 jun, 2022 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Denne delikate myntekage med cashewnødder er frisk i smagen og let at tilberede. Kagen er glutenfri og mælkefri, og den skal ikke bages.

Ingredienser 6-8 personer
Bund
75 g paranødder
100 g mandler
100 g dadler
25 g kakao
30 g kokosolie
½ tsk uraffineret salt
½ dl vand
Fyld
400 g cashewnødder
1 dl mandelmælk
60 g kokosolie
½ dl honning
1½-2 dl sammenpressede mynteblade
7-10 dråber pebermynteolie
1 tsk loppefrøskaller

Fremgangsmåde
Bund Alle ingredienser blendes til en sammenhængende masse i foodprocessor, og trykkes ud i en springform foret med bagepapir, sættes på køl i mens fyldet laves.
Fyld Cashewnødderne sættes i blød i koldt vand og trækker min. 2 timer. Vandet hældes fra cashewnødderne og alle ingredienser blendes sammen og hældes over bunden.
Kagen sættes på køl til den skal spises og kan pyntes med hindbærpure’ og bær. Her kan du finde opskriften på hindbærpure’.

Her finder du opskriften på Chokoladekage – helt uden gluten 
Her kan du finde opskriften på god, glutenfri æblekage
Her kan du se en oversigt over alle mine glutenfri kager

Var du tilfreds med denne opskrift på delikat myntekage – glutenfri og mælkefri? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund solskinssmoothie

Sund solskinssmoothie

En sund solskinssmoothie, der er let at lave og som smager skønt. Den sunde smoothie er fyldt med vitamin- og næringsrige råvarer og kan give dig energi og velvære. Ingredienser (2 prs.): 2 store appelsiner Saften fra ½ lime eller 1/4 citron (kan udelades) 1 banan 1...

`Kød´boller med linser i tomatsauce

`Kød´boller med linser i tomatsauce

Delikate og velsmagende `kød´boller med linser og tomatsauce er en skøn spise, der kan kombineres med almindelig pasta, squashpasta og/eller tomatsauce. Du kan sagtens lave ekstra af de kødlignende linseboller og fryse dem ned. De kan bruges som nævnt her eller som...

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel

Squashsalat med fennikel og citrondressing er en frisk og delikat salat, der er velegnet som tilbehør til såvel kød- som plantebaserede retter. Denne opskrift er udviklet af Anette Hoegh Nielsen til bogen "Det grønne Årstidskøkken". Ingredienser til 4 personer som...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!