Opskrift på grønne madpandekager med hummus

20 maj, 2020 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Grønne madpandekager med hummus og grønt er en super delikat, let og børnevenlig ret, der kan serveres med årstidens grønsager som tilbehør. Her serveres de med hummus, salat, frisk spinat, squash, ærter, radiser og asparges, alle de spæde, nye forårsgrønsager, men du kan serveres med, hvad du har, uanset hvornår på året, du får lyst til de lækre pandekager. Pandekagerne kan tilberedes gluten- og mælkefrit.

Ingredienser til 4 pandekager – gluten- og mælkefri

4 æg
2 spsk mandelmælk
2 spsk majsmel
6 spsk boghvedemel
4 spsk havregryn (glutenfri)
1 spsk ekstra jomfruolivenolie + ekstra til stegning
To kopper frisk spinat, frisk eller optøet, men drænet for væde
2 spsk friskhakket persille
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Blend samtlige ingredienser og juster konsistensen med vand eller mælk. Fordel en fjerdedel af pandekagedejen på en pande med varm olivenolie og tilbered den cirka tre minutter på hver side. Opbevar de færdigbagte pandekager imellem to tallerkener, så de holder sig lune.

Topping

Hummus (se opskrift herunder på hummus)
Salat og frisk spinat
squash
Ærter
Radiser
små tomater
asparges,
og eventuelt andre spæde, nye grønsager og krydderurter

Du kan finde opskriften på hummus på Madforlivet.com eller du kan anvende en færdigkøbt hummus af høj kvalitet på den lune pandekage. Rengør og skær grønsagerne i mindre stykker og fordel dem over pandekage og hummus. Drys eventuelt med friske krydderurter og server.

Her kan du finde opskriften på hummus og her på flere varianter af hummus
Her kan du finde opskriften på grønne wraps 
Her kan du finde opskriften på lækker laksetærte

Var du tilfreds med denne opskrift? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!