Opskrift på Rødspætte Meuniere med grønt

9 jun, 2020 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Denne opskrift på rødspætte Meuniere med grønt er delikat. lækker, sund og fyldt med opbyggende collagen. Retten egner sig til hele familien som en lækker hverdagsret. Opskriften stammer faktisk fra bogen Collagen, der er skrevet af læge Jerk Langer og Du kan finde min omtale af bogen via linket herunder. Læs også mere om, hvad collagen er.

Ingredienser til 4 personer

Fisk
4 hele små/mellemstore rødspætter med skind på begge sider
eller fileter af 4 store rødspætter
4 spsk mel
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 citroner eller lime
uraffineret salt og friskkværnet peber

Grønsager
1 hokkaido befriet for kerner og skåret i grove stykker
1 fennikel, skåret i grove stykker
2 gulerødder, skåret i grove stykker
2 pastinakker, skåret i grove stykker
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 palmekål, befriet for ribber og skåret i grove stykker
uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Steg hokkaido, fennikel, gulerødder og pastinakker i olivenolien. Efter 5-10 minutter tilsætter du palmekålen i. Lad det hele stege i endnu 5 minutter. Krydr med salt og peber.
Krydr rødspætterne med salt og peber, vend dem i mel og steg dem i olivenolien. Hvis du har fået fileter, steges de med skindsiden nedad. Når de er gyldne, vendes de og trækkes væk fra varmen. Server fisken med grøntsagerne og masser af citron eller lime til.

Her kan du læse min omtale af Collagen – en ny bog om collagen
Her kan du læse om det bedste collagen pulver
Her kan du finde opskriften på Fisk en papillotte

Var du tilfreds med denne opskrift på Rødspætte Meuniere med grønt? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!