Pandekager – opskrift på festlige pandekager

1 mar, 2022 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Disse festlige og sunde pandekager er lette at bage, og de kan tilberedes i flere sjove farver. Pandekagerne kan anvendes til såvel morgenmad som eftermiddagshygge, og både børn og voksne vil elske dem. Pandekagerne er helt uden tilsat sukker, mælk og gluten. Du kan supplere pandekagerne med lidt kokosyoghurt og toppe med bær og frugt, det ser smukt ud og smager godt.

Ingredienser til 4 pandekager
1 dl mandler
2 bananer
2 æg
2 spsk. glutenfri havregryn
1-2 tsk Sri Lanka-kanel
1-2 tsk. rødbedekrystaller (det er dem, der giver den røde farve)
Jomfrukokosolie eller gammeldags kærnet smør til stegning

Fremgangsmåde
Blend mandlerne til mel. Tilsæt de øvrige ingredienser, og blend. Varm panden op med smør eller jomfrukokosolie, og sæt fire mindre, tykke pandekager på panden. Når pandekagerne er gyldne, er de klar til servering. De kan serveres med kokosyoghurt og toppes med is, bær og frugt. De er også lækre, bare som de er, eventuelt i madpakken næste dag.

Tip: Disse pandekager er velegnede til børnefødselsdage, og der kan også kreeres grønne eller blå pandekager med spinat eller spirulina og som her, røde Barbie- pandekager med rødbedekrystaller.

Her kan du finde opskriften på Verdens bedste pandekager
Her kan du finde opskriften påSunde minipandekager
Her kan du finde opskriften påMadpandekager med kylling og guacamole 

Var du tilfreds med denne opskrift på Festlige pandekager? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!