Porretærte – opskrift på porretærte med rødløg

4 feb, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Porretærte med rødløg, der er let at tilberede og bare smager. Porretærten kan nydes af hele familien og serveres til enten frokost eller aftensmad, eventuelt med en god salat til. Glæd dig.

Ingredienser til 4 personer
tærtedej
50 g havremel (blendede havregryn)
150 g sigtet speltmel (hvis glutenfri, så groft rismel)
70 g gammeldags kærnet smør
50 g skyr eller Acido
2-3 spsk vand
1 ½ tsk uraffineret flagesalt
Til pynt: 15 mandler

Fyld
4 porrer
2 rødløg
50 g soltørrede tomater
3-4 æg
3 dl Acido
100 g hytteost
50 g parmesanost
2 fed friskpresset hvidløg (kan udelades)
½ finthakket chili
1-2 tsk tørret basilikum
½ tsk muskatnød
Uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Saml dejen med hænderne. Smør tærteformen og pres dejen godt ud i formen. Lad bunden stå i køleskabet i 15-20 minutter. Varm ovnen til 180 grader, prik tærtedejen med en gaffel, klip et stykke bagepapir, så det passer i faconen, læg det over dejen og fyld op med bønner eller keramiske tærte perler. Forbag bunden i 15 minutter.

Rengør porrer og rødløg, skær bund og top fra porrerne og skær både dem og løgene i tynde ringe. Skære de soltørrede tomater i småbitte stykker. Pisk æg, Acido, hytteost, halvdelen af parmesanosten og krydderier sammen og vend porrer, løg og fintsnittede soltørrede tomater i fyldet.

Fjern bagepapir og bønner. Fordel herefter fyldet i den forbagte tærtebund, fordel mandlerne øverst og riv den sidste parmesanost over tærten. Bag den ved 180 grader i cirka 35 minutter, til den er gylden og færdigbagt.

Server tærten med en lækker salat til, afpasset efter årstiden.

Her kan du finde opskriften på den bedste Laksetærte
Her kan du finde opskriften på Kålsalat med bagte løg

Var du tilfreds med denne opskrift på porretærte med rødløg? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!