Rødbedepesto – Opskrift på Rødbedepesto

2 apr, 2008 | Sunde Opskrifter, Sunde Snacks og Mellemmåltider

Opskrift på lækker og sund rødbedepesto. Denne rødbedepesto kan anvendes som god proteinkilde til salater, som lækkert indhold i en frokostsandwich eller sammen med bagte rodfrugter til et let aftensmåltid.

Ingredienser:

200 gram kikærter
200 g kogte rødbede
50 g cashewnødder
50 g revet parmesan (kan udelades)
1 spsk grønsagbuillon
4 fed hvidløg
1 stk frisk chili
saft af ½ citron
Lidt timian, frisk eller tørret
1dl ekstra jomfruolivenolie
Flagesalt og friskkværnet peber
3 spsk Tamari

Fremgangsmåde:

Sæt kikærterne i blød i vand i et døgn (Brug ca. 200 gram før de har stået i blød. De vejer mere efter iblødsætning).
Kog kikærterne i ca 40 minutter i nyt vand med en spiseskefuld grønsagsbuillon (Skift vandet inden du koger dem).
Gem ca. 1/4 dl af kogevandet. Rengør rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kog dem eller damp dem i 10 minutter. Blend de kogte kikærter med cashewnødder, hvidløg, citron og krydderier. Tilsæt herefter de afkølede rødbeder og blend til en ensartet masse sammen med olivenolien og den revne parmesanost. Smag til og juster evt. med kogevandet til du har opnået den ønskede konsistens.

Anvend gerne økologiske råvarer, de smager bedre, og så undgår du unødig kemi. Sammen med rødbedepesto kan jeg varmt anbefale enten en lækker hjemmelavet hummus eller en dejlig hjemmelavet oliventapenade.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!