Rødbedepesto – Opskrift på Rødbedepesto

2 apr, 2008 | Sunde Opskrifter, Sunde Snacks og Mellemmåltider

Opskrift på lækker og sund rødbedepesto. Denne rødbedepesto kan anvendes som god proteinkilde til salater, som lækkert indhold i en frokostsandwich eller sammen med bagte rodfrugter til et let aftensmåltid.

Ingredienser:

200 gram kikærter
200 g kogte rødbede
50 g cashewnødder
50 g revet parmesan (kan udelades)
1 spsk grønsagbuillon
4 fed hvidløg
1 stk frisk chili
saft af ½ citron
Lidt timian, frisk eller tørret
1dl ekstra jomfruolivenolie
Flagesalt og friskkværnet peber
3 spsk Tamari

Fremgangsmåde:

Sæt kikærterne i blød i vand i et døgn (Brug ca. 200 gram før de har stået i blød. De vejer mere efter iblødsætning).
Kog kikærterne i ca 40 minutter i nyt vand med en spiseskefuld grønsagsbuillon (Skift vandet inden du koger dem).
Gem ca. 1/4 dl af kogevandet. Rengør rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kog dem eller damp dem i 10 minutter. Blend de kogte kikærter med cashewnødder, hvidløg, citron og krydderier. Tilsæt herefter de afkølede rødbeder og blend til en ensartet masse sammen med olivenolien og den revne parmesanost. Smag til og juster evt. med kogevandet til du har opnået den ønskede konsistens.

Anvend gerne økologiske råvarer, de smager bedre, og så undgår du unødig kemi. Sammen med rødbedepesto kan jeg varmt anbefale enten en lækker hjemmelavet hummus eller en dejlig hjemmelavet oliventapenade.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!