Sif’s Skønne Salat med Perlebyg og Urter

7 okt, 2014 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Dette indlæg er skrevet af Sif Orellana

Sif Orellana er en af Danmarks mest succesfulde familielivsstilsforfattere. Hun er kvinden bag bestsellere som ‘Krudtugler & Kanelsnegle’, ‘Rollinger & Roulader’ og ‘Spilopper & Stjerneskud’, hvoraf de to sidste er kåret til Danmarks bedste børne- og familiekogebøger og nomineret til titlen som ‘Verdens bedste’. Sif er mor til tre drenge og er uddannet cand. mag. i litteraturhistorie.

Denne salat med perlebyg er utroligt velsmagende, fyldt med lækre og smagfulde ingredienser. Den er velegnet som frokostret eller som tilbehør til en middagsret. En virkelig dejlig salat med sit helt eget særpræg – både i udtryk og smag – fra Sif Orellanas bog “Kram i Madkassen”.

Ingredienser (4 personer)

2 dl perlebyg
1 bundt bredbladet persille
1 lille håndfuld mynteblade
1 bundt frisk koriander
1 rødløg
1 agurk
1 fennikel
1 granatæble
50 g sojaristede mandler*
100 g fetaost
salt og peber
evt. rød spidskål til servering
Klassisk vinaigrette
3 spsk hvidvinseddike
1⁄2 tsk salt friskkværnet peber 2 tsk dijonsennep
1⁄2 dl jomfruolivenolie
1 tsk sukker
evt. et lille fed presset hvidløg
* Sojaristede mandler

Tilberedning:

Læg 200 g mandler på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem rundt i 2 spsk Tamari soja og drys evt. en spsk finthakket frisk rosmarin henover. Sæt dem i en 150 grader varm ovn i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle.

Put de 2 dl perlebyg i en gryde og tilsæt 4 dl vand. Kog i 20 minutter med lidt salt. Lad derefter byggen hvile i 20 minutter. Skyl persille, mynte og koriander. Tør urterne godt og hak dem og rødløget fint. Halver agurken på langs, fjern kernerne med en teske og skær agurken i små tern. Skær fenniklen ud i små tern. Læg forsigtigt et snit med en kniv rundt om hele granatæblet – ikke for dybt, for så skærer du kernerne inde i æblet i stykker. Vrid æblet midt over og befri alle de små kerner ved at slå på skallen af æblet med fast hånd, mens du holder det i hånden med skærefladen nedad. Sørg for at have en tallerken under, da granatæblet er en saftig frugt. Hak de sojaristede mandler groft og skær fetaen i små tern. Vend alle ingredienserne sammen. Smag til med salt og friskkværnet peber. Anret evt. salaten i et sprødt, hvælvet blad fra et lille rødkål eller rødt spidskål. Bland alle ingredienserne til vinaigretten, hæld den over salaten og server.

Se også Sifs opskrift på suveræne squashmuffins HER

Du kan købe Kram i Madkassen Award udgave HER

 

Var du tilfreds med denne opskrift? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor.

Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Dressing – min favoritdressing med græskarkerneolie

Denne dressing hører til mine absolutte favoritter, når der skal lidt god olie over salaten, de nye kartofler eller asparges. Du kan sagtens lave en større portion og opbevare i køleskabet i en uges tid. Dressing til cirka 4 personer 2 dl græskarkerneolie fx. fra...

Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

Tomatsalat – Middelhavsmad, når det er bedst

Denne fabelagtige tomatsalat er fra Anettes seneste bog ”7 veje til et langt liv”, og den egner sig fortrinligt som tilbehør til grønne frikadeller og nye kartofler med persille. Ingredienser til 4 personer 1 salathoved 12 tomater, gerne forskellige sorter og farver...

Tomat frikadeller

Tomat frikadeller

Skønne, velsmagende tomat frikadeller med masser af saft og kraft. Prøv dem, for de er enkle at lave og supergode. Ingredienser cirka 8 stk 300 g tomater I håndfuld friske krydderurter persille, oregano, basilikum eller timian 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie + til...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!