Spagetti med valnøddesauce

11 jun, 2017 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Spagetti med valnøddesauce er en super lækker og let ret, hvor den sædvanlige kødsauce er erstattet af valnøddesauce med aubergine. Valnøddesaucen er fyldig, og den tilsatte miso (fermenteret soja) giver den den eftertragtede Umami smag (kødsmag), helt uden, at retten indeholder kød.

Valnøddesauce – Ingredienser til 4 personer

300 g aubergine
1/2 – 1 chili efter smag og behag
50 g rødløg – cirka 1 mellemstort løg
200 g friske, snittede champignon
4 fed hvidløg
1 dåse økologiske, flåede tomater
1 spsk miso
50 g valnødder
8 soltørrede tomater
2 spsk ekstra jomfruolivenolie
2 spsk frisk eller 1 tsk tørret oregano
Salt og friskkværnet peber
Jomfrukokosolie til stegning

Fremgangsmåde

Rengør auberginen og  skær den i små stykker. Lad auberginestykkerne trække i en halv liter vand, tilsat 3 spsk salt, i cirka en halv time. Tør dem i et rent viskestykke. Svits dem på panden sammen med champignon, skåret i skiver, finthakket rødløg og chili. Blend samtlige øvrige ingredienser til valnøddesaucen og tilsæt saucen aubergineblandingen. Svits et par minutter og blandingen er klar til servering. Du kan også servere valnøddesaucen ren, uden aubergine og champignon. Pynt med frisk oregano og eventuet friskreven Parmesanost.

Server valnøddesaucen med almindelig fuldkornspasta eller prøv eventuelt squashpasta, det er ogå susende lækkert og sundt. En tomatsalat passer fantastisk godt til denne ret.

Du kan finde opskriften på squashpasta HER
Du kan finde opskriften på grønsagsspagetti med tomatsalat HER

Var du tilfreds med denne opskrift på spagetti med valnøddesauce? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!