Squashlasagne

4 mar, 2019 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Squashlasagne er en virkelig delikat og velsmagende ret, der egner sig fortrinligt som tilbehør til plantebøffer, grønne frikadeller eller andre af de mange sunde retter, du kan finde her på siden. Den er glutenfri, let at lave og smuk at se på, og den er blevet en favorit blandt mange gæster her i huset.

Ingredienser til 4 personer
Lasagne:
½ hvidkålshoved
500 g squash
100 g rødløg
400 g optøet spinat, drænet for væde
1 chili
2-4 fed hvidløg
friskreven parmesanost
frisk eller tørret salvie, rosmarin, oregano og timian
uraffineret salt og friskkværnet peber
jomfrukokosolie til at smøre formen med

bechamelsauce:
20 g gammeldags kærnet smør
3 spsk rismel
vandet fra hvidkålsbladene eller mandelmælk
friskreven parmesanost
friskreven muskatnød
uraffineret salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Grønsagerne rengøres. De yderste blade tages forsigtigt af cirka halvdelen af hvidkålshovedet. Bladene koges i letsaltet vand i cirka 10 minutter. Gem kogevandet. Læg kålbladene på et rent viskestykke og dup dem tørre. Bladene udgør lasagnepladerne.

Squashene rengøres og rives i fine, tynde skiver på et mandolinjern eller på siden af rivejernet. Spinaten tøs op og drænes for væde, og rødløgene skæres i tynde skiver. Rengør og hak chili, hvidløg og krydderurter.
Til bechamelsaucen varmes 20 g smør op p og røres med rismel. Tilsæt kogevandet fra hvidkålsbladene og/eller mandelmælk lidt efter lidt, så saucen langsomt bages op og bliver tyk og cremet. Tilsæt reven parmesan samt krydderier.

Herefter samles lasagnen i en smurt og ovnfast form. Først lægges et lag dampede hvidkålsblade, så et lag tynde squashskiver, løgringe, spinat, krydderurter og chili. hvorefter bechamelsaucen bredes ud over grønsagerne. Du kan drysse lidt reven parmesan over, såfremt du ønsker en ekstra fyldig smag til lasagnen. Læg endnu et lag hvidkålsblade, squashskiver, løgringe, spinat og bechamelsauce, og fortsæt sådan med at bygge lasagnen op, indtil alle produkter er brugt. Afhængigt af formens størrelse kan der være tre til fire lag. Slut af med et lag squashskiver, som du eventuelt lægger i et smukt mønster og drysser med lidt friskreven parmesanost.

Lasagnen bages ved 180 grader i cirka 35 minutter. Lasagnen kan serveres som en selvstændig ret med frisk tomatsalat til eller som tilbehør til fisk, fugl eller plantemad.

Du kan finde opskriften på grønsagslasagne HER
Du kan finde opskriften på spinatlasagne HER
Du kan finde opskriften på suveræn, glutenfri lasagne HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Squashlasagne? Tryk meget gerne “Synes godt om” nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!