Squashmuffins med vanilje

1 maj, 2017 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Squashmuffins med vanilje smager forrygende, opskriften er vegansk og kan også tilberedes glutenfrit. Squashmuffins med vanilje er lette og hurtige at tilberede, og opskriften stammer fra bogen Vegansk, skrevet af Johanne Mosgaard.

Ingredienser til cirka 12 muffins
3 dl plantemælk, f.eks. havre- mandel- eller rismælk
1 dl ekstra jomfruolivenolie
150 g kokossukker eller rørsukker
3 tsk ægte Sri Lanka kanel
½ tsk stødt ingefær
1 tsk vaniljepulver
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
150 g grahamsmel, fuldkornsspeltmel eller boghvedemel, hvis de skal være glutenfri
150 g sigtet speltmel eller rismel
250 g squash

Fremgangsmåde

Bland plantemælk, olie og sukker i en skål. Tilsæt kanel, ingefær, vaniljepulver, natron, bagepulver og til sidst melet lidt ad gangen. Riv squashen groft på et rivejern og rør det med i dejen. Smør en muffin-bageplade, medmindre du bruger muffinforme af papir, og fordel dejen, så de er lidt over halvt fyldte, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 22-25 minutter. Stik herefter en gaffel i en muffin – hvis der ikke hænger dej ved, er de klar.

Vaniljeglasur:

50 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1-2 dråber vand

Pynt:

rød skovsyre eller fintrevet skal af øko-citron

Lad dine muffins køle helt af, inden glasur påføres. Bland flormelis, vaniljesukker og tilsæt et par dråber vand ad gangen, til glasuren er flydende. Dyp dine muffins i glasuren og pynt med enten skovsyre eller fintrevet citronskal.

Du kan finde opskriften på frokost squashmuffins HER
Du kan finde opskriften på Blomkålssalat med blåbær HER
Du kan læse min omtale af bogen Vegansk HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Blomkålssalat med blåbær? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med Kaperskartofler

Citronkylling med kaperskartofler er en let og velsmagende ret, der er hurtig at tilberede. Køb en god økologisk kylling, kyllinger, der har haft et godt liv og fået god mad, smager nu engang bedst og mest næringsrige.  Du kan anvende halvdelen til denne ret i aften...

Blodtryks Smoothie

Blodtryks Smoothie

Prøv denne skønne blodtryks smoothie, der nærer og smager og hjælper til et blodtryk i balance. Smoothien smager godt og er lækker, energigivende og super let at tilberede. Den er perfekt til morgenmad - on the go - eller efter træning. Ved at blende bær, frugt og...

Bagte rodfrugter med hummus

Bagte rodfrugter med hummus

Delikat og lækker middags- eller tilbehørsret med hummus, bagte rodfrugter og crunch. Den lune salat er let at tilberede og både smager og mætter. Ingredienser til 4 personer 1 lille Hokkaido græskar cirka 800 g 3 tivoli rødbeder cirka 250 g 6 spsk ekstra...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Antiinflammatorisk madplan" (Værdi 99kr).

Du er blevet tilmeldt!