Squashmuffins med vanilje

1 maj, 2017 | Sunde Kager & Desserter, Sunde Opskrifter

Squashmuffins med vanilje smager forrygende, opskriften er vegansk og kan også tilberedes glutenfrit. Squashmuffins med vanilje er lette og hurtige at tilberede, og opskriften stammer fra bogen Vegansk, skrevet af Johanne Mosgaard.

Ingredienser til cirka 12 muffins
3 dl plantemælk, f.eks. havre- mandel- eller rismælk
1 dl ekstra jomfruolivenolie
150 g kokossukker eller rørsukker
3 tsk ægte Sri Lanka kanel
½ tsk stødt ingefær
1 tsk vaniljepulver
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
150 g grahamsmel, fuldkornsspeltmel eller boghvedemel, hvis de skal være glutenfri
150 g sigtet speltmel eller rismel
250 g squash

Fremgangsmåde

Bland plantemælk, olie og sukker i en skål. Tilsæt kanel, ingefær, vaniljepulver, natron, bagepulver og til sidst melet lidt ad gangen. Riv squashen groft på et rivejern og rør det med i dejen. Smør en muffin-bageplade, medmindre du bruger muffinforme af papir, og fordel dejen, så de er lidt over halvt fyldte, og bag dem i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 22-25 minutter. Stik herefter en gaffel i en muffin – hvis der ikke hænger dej ved, er de klar.

Vaniljeglasur:

50 g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1-2 dråber vand

Pynt:

rød skovsyre eller fintrevet skal af øko-citron

Lad dine muffins køle helt af, inden glasur påføres. Bland flormelis, vaniljesukker og tilsæt et par dråber vand ad gangen, til glasuren er flydende. Dyp dine muffins i glasuren og pynt med enten skovsyre eller fintrevet citronskal.

Du kan finde opskriften på frokost squashmuffins HER
Du kan finde opskriften på Blomkålssalat med blåbær HER
Du kan læse min omtale af bogen Vegansk HER

Var du tilfreds med denne opskrift på Blomkålssalat med blåbær? Klik meget gerne “Synes godt om” lige nedenfor. Husk også at tilmelde dig mit månedlige nyhedsbrev med masser af opskrifter og inspiration til en sund livsstil. Det er helt gratis.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!