Stegte rosenkål med urtedrys og feta

14 maj, 2016 | Sunde Opskrifter, Sunde Salater

Opskriften på Stegte rosenkål med urtedrys og feta stammer fra Mette Løvboms bog Salattøsen. Du kan læse min omtale af bogen her

Rosenkål er vel nok den grøntsag, flest elsker at hade. De charmerende små kålbomber har været behæftet med mange anekdoter og skældsord op igennem tiden, ikke mindst fordi de er blevet skamkogt til ukendelighed i køkkenet og derfor helt naturligt har efterladt hjemmet med en sødlig duft af prut.

Jeg elsker rosenkål og bruger dem både i rå, grillet og stegt form. Du kan derfor med fordel prøve denne favorit version af stegte rosenkål med urtedrys og feta. Du kan også blanchere rosenkålene kort og efterfølgende dampe dem i smør og lidt hvidløg, så ender du næsten med en bid af himmeriget.

Ingredienser til fire personer

200 g rosenkål
1 dl valnøddekerner
½ dl koldpresset olivenolie
100 g god gedefeta
havsalt og friskkværnet peber

Urtedrys med peberrod
1 dl blandede hakkede urter, eksempelvis purløg, persille og estragon
½ øko-citron
1 spsk revet peberrod
havsalt og friskkværnet peber

Blommechutney med chili
400 g blommer
2 små grønne chilier – eller røde, hvis du ønsker den stærk
1 rødløg
150 g rørsukker
2 hele stjerneanis eller 1 vaniljestang
havsalt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Pil de yderste blade af rosenkålene, skær lidt af bunden af. Del rosenkålene i halve fra top til bund. Hak valnødderne groft. Varm olien på en pande og steg rosenkålene ved høj varme i ca. 10 minutter. De må godt få farve og blive let brændte – det fremhæver smagen og neutraliserer det bitre. Kom valnødderne på panden og steg yderligere i 5 minutter, rør undervejs. Krydr med salt og peber og tag panden fra blusset.

Urtedrys med peberrod
Hak urterne fint og riv citronskallen fint. Riv peberroden. Bland urterne sammen med citronskal og peberrod og drys lidt salt og peber over.

Blommechutney med chili
Befri blommerne for sten og del dem i kvarter. Læg blommerne i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200 grader. Befri chilierne for frø og snit dem fint. Pil rødløget og hak det fint. Vend rødløget og chilierne i blommerne. Drys sukker over blandingen og tilsæt stjerneanis eller vaniljestang. Bag det hele i ovnen i 20 minutter, rør undervejs. Hvis du ønsker chutneyen lidt mere fast, kan du eventuelt tilsætte 1 tsk kartoffelmel rørt op med lidt vand under bagningen. Tag chutneyen ud, hæld den på et skoldet glas og lad den køle af. Luk glasset tæt og stil det på køl.

Anret rosenkålene i et fad og kom halvdelen af urtedrysset over. Bræk fetaen i mindre brud og fordel dem over salaten. Pynt med det sidste urtedrys. Server blommechutney i en skål ved siden af.

Du kan læse mere om, hvorfor kål er så sundt HER
Du kan finde opskriften på Mormors kålsalat HER
Du kan finde opskriften på spidskålssalat HER
Du kan læse min omtale af Salattøsen HER

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!