Bagte rodfrugter – Opskrift på bagte rodfrugter med krydderurter og hummus

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Bagte rodfrugter – Opskrift på bagte rodfrugter med krydderurter og hummus

     5
Bagte rodfrugter - Opskrift på bagte rodfrugter med krydderurter og hummus

Bagte rodfrugter er noget så nemt at lave, også til flere dage ad gangen, og denne version med krydderurter og hummus passer både til lidt let aftensmad, men også som en lækker frokostret. De fleste børn kan lide bagte rodfrugter, og derfor er det en god ide at lave denne ret engang imellem, for den tilfører fibre og næring til både din og dine børns maver.

Denne opskrift på bagte rodfrugter med krydderurter og hummus er susende let at tilberede og passer både til lidt let aftensmad, men også som en lækker frokostret. De fleste børn kan lide bagte rodfrugter, og du kan sagtens tilberede til flere dage, så har du nem mad til travle dage.

Ingredienser til 4 personer

400 g multifarvede gulerødder
200 g selleri
200 g bolcherødbeder
200 g kartofler (kan udelades)
1 rødløg
4 fed hvidløg (kan udelades)
Friske eller tørrede krydderurter som timian, oregano og persille
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
3 spsk ekstra jomfruolivenolie
Lidt reven Parmesan ost (kan udelades)

Fremgangsmåde

Skræl alle rodfrugterne og løget og skær dem i passende tern, cirka lige store. Vend dem i ekstra jomfruolivenolie og krydderurter, hvidløg i mindre stykker samt salt og peber. Bag det hele i ovnen på en bageplade, beklædt med bagepapir, ved 200 grader i 35-45 minutter, afhængig af stykkernes størrelse. Du kan rive lidt Parmesanost og drysse henover, det smager godt, men er ikke nødvendigt.
Server de bagte rodfrugter med en lækker hummus, enten den traditionelle eller rødbede-, ærte- , gulerod- eller Hokkaido versionen.

Du kan finde opskriften på en suveræn hummus HER
Du kan finde opskriften på flere typer hummus HER
Du kan finde opskriften på gulerodssmoothie HER
Du kan finde opskriften på rødbedetærte med kikærtebund HER
Du kan finde opskriften på grønsagspostej med krydderurter HER

Var du tilfreds med denne opskrift på bagte rodfrugter med krydderurter og hummus? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.