Kåldolmere – opskrift på kåldolmere med grønt fyld

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Kåldolmere – opskrift på kåldolmere med grønt fyld

     9
Kaaldolmere

Kåldolmere er en fantastisk ret, der bringer tankerne tilbage til mormors mad. Dette er en opdateret og grøn version, der smager helt fantastisk godt og tilfører masser sunde fibre, smag og næring.

Kåldolmere er en lidt glemt ret, som fortjener en renæssance. Kåldolmere med grønt fyld smager helt fantastisk godt og tilfører masser af grønt, sunde fibre, smag og næring. Du kan sagtens lave, så du har til to dage. Opskriften er glutenfri, mælkefri og vegetarisk.

Ingredienser til 4 personer
1 savojkål eller spidskål

Fyld
8-10 af de inderste blade fra kålen
50-100 g puy linser (før kogning)
3 gulerødder
½ squash
2 rødløg
1 chili
Ekstra jomfruolivenolie

Fars
8-10 soltørrede tomater
4 fed hvidløg
2 dl valnødder
2 tsk. miso
Ekstra jomfruolivenolie
1 bdt. frisk persille
Frisk eller tørret oregano
Uraffineret salt og friskkværnet peber
Jomfrukokosolie til stegning

Fremgangsmåde
Fjern 8 hele og pæne blade fra kålen, og skyl dem. De skal bruges til at pakke kåldolmerne ind i, så du kan dampe eller koge dem kortvarigt, så de bliver bløde. Skyl og kog puy linserne i cirka 15 minutter. Stil dem til afkøling. Rengør gulerødder, squash og rødløg, og riv dem groft. Hak chilien, og svits den kort i ekstra jomfruolivenolie på panden. Tilsæt herefter de øvrige revne grønsager, og svits kortvarigt. Blend alle ingredienserne til farsen, men vent med olien. Bland farsen med linserne og de revne grønsager på panden, og svits kortvarigt. Dup kålbladene tørre, og læg bladene ud på en tallerken eller på køkkenbordet, og læg fyldet på midten. Rul kåldolmerne sammen om fyldet, bind et stykke madsnor omkring, og steg dem ved middel varme i jomfrukokosolie på panden i cirka 6 minutter på hver side. Server kåldolmerne med en god salat, nye kartofler , pesto og andet grønt tilbehør.

Her kan du finde opskriften på grønne madpandekager med hummus
Her kan du finde opskriften på grønne deller i kålwrap

Var du tilfreds med denne opskrift på Kåldolmere med grønt fyld? Så er du meget velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.