Opskrift på broccoli frikadeller med tomatsalat

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Opskrift på broccoli frikadeller med tomatsalat. Disse broccoli frikadeller er et hit. De smager ikke alene fantastisk...

     12
Opskrift på broccoli frikadeller med tomatsalat

Disse broccoli frikadeller er et hit. De smager ikke alene fantastisk godt, de er også sunde og lette at lave. Du kan roligt lave en ekstra portion og fryse ned, så har du til madpakkerne eller let aftensmad en dag. Prøv dem eventuelt sammen med en god tomatsalat og hjemmelavet pesto.

Opskrift på broccoli frikadeller med tomatsalat. Disse broccoli frikadeller er et hit. De smager ikke alene fantastisk godt, de er også sunde og lette at lave. Du kan roligt lave en ekstra portion og fryse ned, så har du til madpakkerne eller let aftensmad en dag. Sammen med en god salat eller kartoffelsalat er broccolidellerne perfekte.
Broccoli frikadeller med tomatsalat

Ingredienser til 16 stk.

1 stort broccolihoved med stilk
1 stort rødløg, finthakket
2 fed hvidløg
Reven skal af ½ citron
½ chili
75 g blendede mandler
50 g reven parmesanost
1 bundt persille, finthakket
½ tsk. paprika
1 tsk. uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
2 æg
2-3 spsk. majsstivelse
Evt. lidt rismel til en fastere konsistens
Ekstra jomfruolivenolie til stegning

Fremgangsmåde

Riv hele broccolien fint på et rivejern eller i food processor. Blend mandlerne og bland alle ingredienser, undtagen æg og majsstivelse. Tilpas nu konsistensen med æg, majsstivelse og rismel, hvoraf der muligvis skal tilsættes lidt ekstra, det afhænger af hvor vandig broccolien er. Når du har en ”frikadelle” fars, så bruner du de små frikadeller på alle sider på panden i jomfrukokosolie og bager dem færdigt i ovnen ved 160 grader i cirka 15 minutter, afhængig af størrelsen.

Tomatsalat

1 salathoved eller forskellige slags salater
400 g tomater, gerne blandede sorter og farver
Frisk eller tørret timian og oregano
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber
Ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

Rengør tomaterne og skær dem i halve eller i skiver og bland dem med salat. olivenolie, frisk basilikum og salt og peber. Riv parmesanost over.

Du kan læse mere om, hvorfor broccoli er så sundt HER
Du kan finde opskriften på Broccolisalat HER
Du kan finde opskriften på Blomkålsfrikadeller HER

Var du tilfreds med denne opskrift på broccoli frikadeller med tomatsalat? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.