Ovnristede søde kartofler med yoghurt

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Ovnristede søde kartofler med yoghurt

     8
Ovnristede soede kartofler med yoghurt

Ovnristede søde kartofler med græsk yoghurt, pistacienødder og koriander er en skøn ret, let, hurtig, billig og sund. Søde kartofler er bare sunde og velsmagende, og i denne version fra den smukke bog Kærlighed, olivenolie og citroner, skrevet af Mina Stone. Ovnristede søde kartofler med yoghurt kan serveres som en selvstændig frokostret eller som tilbehør til en fyldig salat eller andet.

Ingredienser til 4-6 personer 
4 små eller mellemstore søde kartofler, skåret i halve på langs
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie, plus mere til at dryppe med
330 g græsk yoghurt 10 % eller 2 %
saften af 1 citron eller lime
60 g rå pistacienødder, hakket, til pynt
1 håndfuld koriander, hakket, til pynt
salt og friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde 
Forvarm ovnen til 200 C°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Dryp de søde kartofler med olivenolie, så hele overfladen af de halve kartofler får en fin glans. Drys med salt, og læg kartoflerne med skindsiden opad på bagepladen.
Rist i 30-40 minutter, indtil kartoflerne er møre og har brune, luftige pletter på overfladen. Læg dem med snitfladen opad på et serveringsfad, og lad dem køle af, indtil de kun er lune.
Rør yoghurten sammen med citronsaft og 2 spsk. olivenolie i en mellemstor skål, og smag til med salt. Fordel yoghurten på et serveringsfad, og anret de søde kartofler ovenpå. Pynt med pistacienødder og koriander, dryp med olivenolie, og kværn lidt peber over.

Her kan du finde opskriften på Grønne frikadeller
Her kan du finde opskriften på Ovnristede grønsager i fad
Her kan du finde opskriften på Stegt spidskål med æbler

Var du tilfreds med denne opskrift på Ovnristede søde kartofler med yoghurt? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.