Pizza napolitana med rucola

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Pizza napolitana med rucola

     6
Pizza napolitana

Denne pizza napolitana er god, fremstillet af de bedste og friskeste råvarer og tilberedt efter princippet ‘less is more’. Opskriften stammer fra Henrik Vilain og Ingo Schausers bog om Tomater.

I denne pizza får tomaterne lov at smage godt igennem, ledsaget af lidt revet parmesan, mozzarella og nogle få basilikumblade. Og naturligvis dryp af ekstra jomfruolivenolie! Men det er også alt. Den enkle, autentiske italienske tomatsauce er kronen på værket med sine fine syrlige og søde noter, lige præcis som det opleves, når der serveres pizza i Italien.

Ingredienser til 2 store pizzaer

Dej
2,5 dl lunkent vand
½ tsk sukker
15 g frisk gær
500 g hvedemel, tipo 00
1 tsk uraffineret flagesalt
2 spsk ekstra jomfruolivenolie

Du kan finde opskriften her på Sprøde og lækre glutenfri pizzabunde

Tomatsauce
4 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 lille løg, grofthakket
Uraffineret flagesalt og friskkværnet sort peber
2 fed hvidløg, finthakkede
400 g blommetomater, halverede eller 1 ds hakkede tomater
blade af oregano

Topping
25 g parmesan, revet
125 g bøffelmozzarella
rucolablade

Fremgangsmåde
Til dejen blandes vand, sukker, gær og lidt af melet. Lad blandingen hvile i 10 minutter, tilføj så resten af melet, salt og olivenolie. Dejen æltes, til den er glat og elastisk. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse.
Forbered imens tomatsaucen. Sauter løget krydret med salt og peber i olivenolie i 15 minutter ved mellemsvag varme, til løget er klart. Tilsæt hvidløg, tomater og oregano, og lad saucen simre i ca. 20 minutter, til den har en tættere konsistens.
Tænd ovnen på 250 °C. Del dejen i to, og rul den tyndt ud til to pizzaer i 3-4 mm tykkelse. Læg dem på to bageplader beklædt med bagepapir, eller hvis du har en pizzasten, klargør dem til den.
red tomatsauce ud på bundene fra midten og ud efterladende en kant af dej uden tomatsauce. Drys med parmesan, vrid mozzarellaosten i mindre stykker, og fordel den på pizzaen.
Bag i 10 minutter, eller indtil bunden er sprød. Tag pizza napolitana ud af ovnen, dekorer med rucolablade, og server med det samme.

Her finder du opskriften på Pizza med svampe
Her kan du finde opskriften på Grønsagspizzaer
Her finder du opskriften på Blomkålspizza
Her kan du finde opskriften på Marokkansk tomatsalat

Var du tilfreds med denne opskrift på Pizza napolitana med rucola? Så er du velkommen til at klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.