Stegte sild med syltede løg

20 feb, 2021 | Sund Aftensmad, Sunde Opskrifter

Stegte sild med syltede løg er en delikat spise, og de syrlige løg passer vældig godt til de stegte sild. Du kan tilberede de stegte sild et par dage før, de skal serveres, og du kan komme de stegte sild i lagen med løg, hvis du ønsker endnu mere syrlighed. Lad dem da trække på køl, både sild og løg. Denne lækre opskrift stammer fra Lorang & Co, et nyt digitalt mad magasin fra Louisa Lorang.

Ingredienser til 6 styk 

6 store sildefileter
1-2 tsk. dijonsennep
lidt hakket estragon
salt og peber
grov rasp (evt. glutenfrit)
ekstra jomfruolivenolie + gammeldags kærnet smør til stegning
flagesalt og friskkværnet peber

Lage:
2 rødløg
2 dl sukker
2 dl eddike
granatæblekerner til pynt

Fremgangsmåde

Fjern de værste ben fra sildene, og klip finnerne af. Smør dem med sennep, og drys med hakket estragon, salt og peber på kødsiden. Luk dem sammen. Vend dem i rasp og steg dem i olie og smør på panden. De skal have moderat varme i 8-10 minutter alt i alt (ellers tjek forsigtigt, om de er gennemtilberedte, ved at løfte op i den ene filet). (AHO: Du kan eventuelt lægge en bagespatel over dem, hvis de vipper op)

Snit imens løg i skiver. Kog sukker og eddike op, indtil sukkeret er smeltet. Kom løgene i lagen og lad dem simre med i et par minutter. Lad løg og lage køle en smule af.
Anret stegte sild med løg, lidt lage og granatæblekerner. Servér med godt rugbrød til.

Du kan finde opskriften på et godt rugbrød HER
Du kan finde opskriften på en hjemmelavet karrysalat HER

Var du glad for denne opskrift på Stegte sild med syltede løg? Så må du meget gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed og nye spændende opskrifter hver måned.

Anette

Sund mad er min hjertesag, og jeg er af den dybe overbevisning, at sund mad har afgørende betydning for både vores livskvalitet og velvære. I mere end 23 år har jeg derfor skrevet om mad og sundhed i bøger og her på MadforLivet.com. God fornøjelse!

Mere på Madforlivet

Sund marmelade

Sund marmelade

Sund hindbær- eller jordbærmarmelade, sødet med abrikoser og dadler i stedet for sukker. Let og delikat. Ingredienser til 1 portion 3 dl hindbær eller jordbær, friske eller optøede 1 dl tørrede abrikoser og dadler (udblødte) Saften af en ½ citron 1 tsk vanillepulver...

Gazpacho med jordbær

Gazpacho med jordbær

Denne opskrift på jordbær gazpacho med chili er frisk og delikat og velegnet til sol og sommer og varme dage. Opskriften stammer fra Anette Hoeg Nielsens bog Det grønne Årstidskøkken. Ingredienser til 4 personer 40 g cashewnødder 75 g løg (renset vægt) 1 sød rød...

Sommer på terrassen

Sommer på terrassen

Denne skønne e-bog, fyldt med nye opskrifter og sunde råd, kan du downloade helt gratis. Det er min sommergave til dig. Holder du af en drink på terrassen før eller efter middagen, så finder du også et par skønne opskrifter i bogen på cocktails og mocktails - altså...

Gratis e-bog! Tilmeld Madforlivet nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og modtag min e-bog "Sommer på terrassen".

Du er blevet tilmeldt!