Stegte sild med syltede løg

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Stegte sild med syltede loeg er en delikat spise, og de syrlige loeg passer vaeldig godt til de stegte sild. Du kan tilberede de stegte sild et par...

     4
stegte sild med syltede loeg

Stegte sild med syltede løg er en delikat spise, og de syrlige løg passer vældig godt til de stegte sild. Du kan tilberede de stegte sild et par dage før, de skal serveres, og du kan komme de stegte sild i lagen med løg, hvis du ønsker endnu mere syrlighed. Lad dem da trække på køl, både sild og løg. Denne lækre opskrift stammer fra Lorang & Co, et nyt digitalt mad magasin fra Louisa Lorang.

Ingredienser til 6 styk 

6 store sildefileter
1-2 tsk. dijonsennep
lidt hakket estragon
salt og peber
grov rasp (evt. glutenfrit)
ekstra jomfruolivenolie + gammeldags kærnet smør til stegning
flagesalt og friskkværnet peber

Lage:
2 rødløg
2 dl sukker
2 dl eddike
granatæblekerner til pynt

Fremgangsmåde

Fjern de værste ben fra sildene, og klip finnerne af. Smør dem med sennep, og drys med hakket estragon, salt og peber på kødsiden. Luk dem sammen. Vend dem i rasp og steg dem i olie og smør på panden. De skal have moderat varme i 8-10 minutter alt i alt (ellers tjek forsigtigt, om de er gennemtilberedte, ved at løfte op i den ene filet). (AHO: Du kan eventuelt lægge en bagespatel over dem, hvis de vipper op)

Snit imens løg i skiver. Kog sukker og eddike op, indtil sukkeret er smeltet. Kom løgene i lagen og lad dem simre med i et par minutter. Lad løg og lage køle en smule af.
Anret stegte sild med løg, lidt lage og granatæblekerner. Servér med godt rugbrød til.

Du kan finde opskriften på et godt rugbrød HER
Du kan finde opskriften på en hjemmelavet karrysalat HER

Var du glad for denne opskrift på Stegte sild med syltede løg? Så må du meget gerne klikke “synes godt om” herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed og nye spændende opskrifter hver måned.