Svampetærte

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Aftensmad Svampetaerte er velegnet som forret eller tilbehoer til vildt eller lam. Svampetaerte smager fantastisk

     4

Denne skønne svampetærte er delikat og velegnet som forret eller tilbehør til vildt eller lam. Du kan tilberede en stor svampetærte eller fire små af denne portion. Svampetærte er let at tilberede, bunden(e) kan bages først og tilbehøret tilberedes lige før servering. Svampetærte kan tilberedes glutenfri og vegetarisk.

Ingredienser til 4 personer4 små tærter eller 1 stor

Tærtebunde
200 g speltmel eller rismel, hvis glutenfri
40 g reven Parmesanost
100 g gammeldags kærnet smør
1 æggeblomme
Uraffineret flagesalt og friskkværnet peber

Fyld
2 rødløg
1-2 fed hvidløg
200 g champignon eller friske svampe
20-30 g tørrede, blandede svampe
100 g bacon (kan udelades)
1 bundt persille
3 spsk hvidløgssmøreost eller fløde
Gammeldags kærnet smør

Fremgangsmåde

Bland mel, reven Parmesan, salt og peber i en skål. Smuldr smørret i melblandingen og saml det hele med en æggeblomme og evt. lidt vand. Smør en stor eller fire små tærteforme og fordel dejen i et jævnt lag deri. Dæk bunden med lidt bagepapir og fyld op med bønner eller kikærter ovenpå, så formen holdes under bagning. Forbag bunden(e) ved 200 grader i cirka 20 minutter. Du kan eventuelt bage bundene i forvejen og tilberede fyldet umiddelbart før servering.

Til fyldet udblødes de tørrede svampe, grønsagerne rengøres, og løg og hvidløg hakkes fint og svitses med de fintsnittede champignon og udblødte svampe. Ønsker du bacon i blandingen, så steges baconen og køles af på et stykke køkkenrulle. Skyl og hak persillen og bland det i svampeblandingen sammen med bacon i små stykker og lidt hvidløgsost eller fløde. Bland det hele grundigt og hæld det varme fyld i tærteformen(e) og pynt med lidt persille. Svampetærte er klar til servering.

Du kan finde opskriften på græske lammefrikadeller HER
Du kan finde opskriften på vegetariske bønnefrikadeller HER

Var du tilfreds med denne opskrift på svampetærte? Så må du gerne klikke “kan godt lide” under opskriften. Tilmeld dig også mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.