Mavegod mysli

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Morgenmad Mavegod mysli

     5
Mavegod mysli

Let, mættende og glutenfri mysli, der kan være god ved irritabel tarm

Denne mysli er let at lave og kan berolige og hjælpe ved fordøjelsesudfordringer og irritabel tarm. Myslien er glutenfri og mætter godt.
Forsøg dig frem med en lille portion først, for at sikre, at din tarm tåler ingredienserne. Derefter kan du tilberede en større portion, som du kan drysse over din morgenmad hver dag.

Ingredienser til 2-4 portioner

100 g glutenfri havregryn
2 spsk kværnede hørfrø – gyldne eller brune
2 spsk fennikelfrø
1 spsk Nigellafrø
2 spsk hakkede mandler
1-2 tsk kanel
1 spsk frisk eller tørret citronmelisse eller mynte
1-2 spsk tørrede tranebær eller rosiner

Fremgangsmåde

Bland alle ingredienser til en mysli. Det kan betale sig at tilberede mindre portioner ad gangen, da såvvel hørfrø som mandler kan harskne.

Mavegod mysli
Mavegod mysli

Et godt forslag:
Det kan varmt anbefales, hvis du er til en mere crunchy mysli, at varme 1 spsk jomfrukokosolie op i en gryde sammen med kanel og 1 tsk honning. Når det er flydende, så bland det med havregryn, fenikkelfrø og Nigellafrø og bred det ud på en bageplade og bag det ved 15o grader i cirka 20-25 minutter, afhængig af, hvor gyldent du ønsker det, mens du rører i det cirka hvert kvarter. Når myslien er afkølet, så blander du det med hørfrø, hakkede mandler, citromelisse eller mynte og tranebær og myslien er klar.

Her kan du finde opskriften på lækker, glutenfri Kernemysli

Var du tilfreds med denne opskrift på Mavesund mysli? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” herunder. Husk også at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtag nye spændende, sunde opskrifter hver måned.