Opskrift på Quinoagrød (Morgengrød)

Forsiden Sunde Opskrifter Sund Morgenmad Opskrift på Quinoagrød (Morgengrød)

     3

En god grød om morgenen er for mange indbegrebet på en god start på dagen. Denne quinoagrød er rigtig god, fordi quinoa indeholder såvel gode proteiner som fedtstoffer. Det betyder, at quinoagrød om morgenen mætter mere end eksempelvis havregrød.

Ingredienser 1 prs.

1 kop hel quinoa
1 kop havregryn
3 kopper vand
2-3 tørrede abrikoser
2-3 svesker
2 tørrede figner
1 tsk ægte Sri Lanka kanel

Fremgangsmåde

Quinoaen skylles grundigt aftenen før og stilles sammen med havregrynene i blød natten over. Tilsæt 2-3 tørrede abrikoser, et par svesker og figner og bland det med kanel. Lad det hele ligge i blød. Om morgenen koges grøden op og småsimrer ca. 15 minutter. Grøden kan eventuelt serveres med revet æble, bær og hakkede mandler og bær, afhængig af smag og behag og årstid. Der kan også tilsættes 1 tsk. tørrede urter i form af tørret brændenælde, hyben eller tangmel, ligesom der kan blandes kværnede hørfrø eller olie i grøden, når den er afkølet.

Du kan også læse mere om quinoa på min blog.

Var du tilfreds med denne opskrift? Så må du rigtig gerne klikke “synes godt om” lige herunder. Du er også velkommen til at tilmelde dig mit gratis nyhedsbrev og modtage nyt om mad og sundhed samt spændende opskrifter hver måned.